DANSKE FESTIVALER STÅR SAMMEN OM EN ANSVARLIG VEJ TIL GENÅBNING

PUBLICERET FREDAG 4.12.2020

Vi har brugt efteråret på at finde ansvarlige veje mod genåbningen af kulturbegivenheder i 2021. For at komme videre har landets arrangører nu brug for et tæt samarbejde med sundhedsfaglige myndigheder.


Det var ikke kun The Strokes og Megan Thee Stallion (og mange, mange flere navne), som vi offentlige i går torsdag.

For sammen med Smukfest, Northside, Tinderbox og Live Nation (som står bag festivalerne Heartland og Copenhell) og vores brancheorganisation Dansk Live offentliggjorde vi et debatindlæg med overskriften Koncert- og festivalbranchen i fælles debatindlæg: Vi har brug for en ny rytme for 2021.

Baggrunden er, at festivalerne er gået sammen i en arbejdsgruppe i brancheorganisationen Dansk Live. Sammen med en række sundhedsfaglige eksperter har vi brugt efteråret på at undersøge, hvordan vi finder en ansvarlig vej til genåbning af kulturbegivenheder i Danmark.

Debatindlægget handler om, at vi mener, at vi kan komme videre gennem et tættere og stærkere samarbejde. Og vi ser nu grund til forsigtig optimisme.

Vi festivaler har meget stærke fagligheder i forhold til at samle mange mennesker i komplekse miljøer. Den faglighed vil vi rigtig gerne sætte i spil.

For at komme videre med realistiske og sundhedsansvarlige planer har vi brug for tæt samarbejde med sundhedsfaglige myndigheder. Det handler ikke blot om vores festivalers fremtid – det er også en forudsætning for, at det samlede kulturliv kan overleve krisen.

Ud over torsdagens debatindlæg kan du læse svar på de hyppigst stillede spørgsmål om udsigten til at holde festival i 2021.