OPLEV DEN SORTE SKOLE I ROSKILDE DOMKIRKE

PUBLICERET TIRSDAG 31.8.2021

Ud over festivalen
Roskilde Festival er værter når samplekongerne sammen med lyskunstnergruppen Vertigo præsenterer deres nye kirkeværk ”REFRAKTO” i Roskilde Domkirke, som bliver fyldt med musik, lyd, lys og laser.


Sæt et stort kryds ud for 18. november 2021 i din kalender. Her indtager den danske sampleduo Den Sorte Skole nemlig noget af det allerhelligste, nemlig Roskilde Domkirke, med en helt særlig koncertopsætning, der tager afsæt i religiøse og spirituelle traditioner gennem musikhistorien.

Værket hedder ”REFRAKTO”, og det bliver en helhedsoplevelse med musik, lyd, lys og laser.

Koncerten indgår som en del af en audiovisuel kirketurné og bliver Den Sorte Skoles første headliner-shows siden 2018.

Den danske duo – bestående af Martin Højland og Simon Dokkedal – dykker med ”REFRAKTO” ned i religiøs og rituel musik fra hele verden. De undersøger forskellige spor af spiritualitet i musikhistorien og fører dem sammen i en audiovisuel rejse midt i Roskilde Domkirkes fantastiske kirkerum.

Den visuelle side af ”REFRAKTO” er skabt af kunstnerkollektivet Vertigo, der bygger en lysinstallation op i kirkerummet. Herigennem understøtter de forbindelsen mellem den religiøse musikhistorie, kirkerummets særegne arkitektur og moderne teknologi. Installationen bliver bygget specifikt til Roskilde Domkirkes arkitektur.

Roskilde Festival og Den Sorte Skole går hånd i hånd

Roskilde Festival og Den Sorte Skole har en helt særlig historie sammen. Gruppen spillede deres allerførste koncert på festivalen i 2005 og har siden spillet mange shows, hvor de løbende har bygget på og opskaleret udtryk og ambitioner. Senere koncerter inkluderer et ny-legendarisk 40-års jubilæumsshow i 2010 og et verdensomfavnende natteshow på Orange Scene i 2017. Nu kigger Den Sorte Skole mod kirkehvælvingerne og gør klar til at fylde Roskilde Domkirke ud med spektakulær lyd.

Køb billetter på ticketmaster.dk. Billetprisen er 245 kr. (+ gebyr), og der er begrænsede pladser, så det er bare om at sikre sig en billet til denne unikke totalopsætning Koncerterne er udsolgt

Koncerten støttes af Roskilde Kommunes Udviklingspulje for Alle Tiders Musikby