TESSA OG ARTIGEARDIT SPILLER TIL DIN DIY-FESTIVAL

PUBLICERET FREDAG 3.7.2020

Køb støttebilletter
Når man køber billet til Roskilde Festival og deltager på pladsen, støtter man hvert år børn og unges muligheder og fællesskaber. Festivalen er dybest set en indsamlingsbegivenhed, hvor hele overskuddet doneres væk.

På samme måde er det muligt at købe støttebilletter og merchandise til 'Roskilde Festival – do it yourself' og samtidig sikre, at Roskilde Festival også i år kan støtte unge stemmer.

Køb støttebilletter og særligt merchandise til arrangementet roskil.de/donate 

Sommeren 2020 bliver ikke uden nye musikoplevelser fra Roskilde Festival. Fredag og lørdag kan deltagerne se to unikke minikoncerter, som de fremadstormende rappere Tessa og Artigeardit har indspillet med AR-teknologi til et nyt koncertformat. 

Der bliver alligevel et par musikalske indslag i denne uge, hvor Roskilde Festival skulle have fundet sted.

I manglen af en rigtig, fysisk festival hjælper Roskilde Festival i stedet deltagerne med at skabe deres egne festivaler derhjemme under navnet ’Roskilde Festival – do it yourself’.

Læs mere om Roskilde Festival do it yourself her.

Fredag og lørdag er det muligt at opleve to helt nye minikoncerter med to af landets vigtigste unge rappere, Tessa og Artigeardit. Det sker gennem appen ’Roskilde Festival DIY Concerts’, som præsenterer et helt nyt koncertformat til smartphone.

Med augmented reality-teknologi kombinerer appen live-optagelser med brugerens egne omgivelser. Det betyder, at man med skærmen på sin mobiltelefon kan placere enten Tessa eller Artigeardit et vilkårligt sted og se dem optræde på græsplænen, i stuen, på stranden eller et helt fjerde sted.

Derved skaber man nøjagtig den scene og ramme, man ønsker for sin egen koncertoplevelse med vennerne, ligesom deltagerne selv kan træde ind i billedet og optræde ”sammen” med de to rappere og dele det efterfølgende.

Ben, Bål og Gothersgade
Tessa brød igennem til det danske musikpublikum sidste år, hvor hun også gav sin første koncert nogensinde på Roskilde Festivals Countdown-scene. Denne sommer var hun igen på plakaten, og som en del af ’Roskilde Festival DIY Concerts’ optræder hun med hittet ’Ben’ og sin seneste single ’Bål’.

24-årige Artigeardit har optrådt to gange på Roskilde Festival, senest på Apollo-scenen sidste år. Indtil søndag morgen kan brugerne af app’en opleve helt nye indspilninger af sangene ’Den værste’ og ’Gothersgade’.

’Roskilde Festival DIY Concerts’ er udviklet i samarbejde med bureauet Tokerød Plus og kan anvendes på iOS og Android. Appen er gratis og kan bruges af alle, uanset om man deltager i Roskilde Festivals øvrige aktiviteter.

Hent appen ’Roskilde Festival DIY Concerts’ her roskil.de/app

 

En trin for trin-guide til Roskilde Festival DIY concerts

1. Åbn app’en og vælg den koncert du ønsker at se.

2. Slå lydløs fra og skru op for lyden.

3. Find et godt sted – helst med masser af plads – og scan rummet omkring dig, så du kan se området blive fremhævet.

4. Tryk på din skærm og lad koncerten begynde. Brug den hvide knap til at tage et billede, mens du optræder sammen med kunstnerne. Brug din telefons skærmoptagelse, hvis du vil fange løjerne på video.

5. Billeder og video gemmes automatisk på din telefon, så du kan dele din oplevelse. Husk at bruge #RF20 eller @roskildefestival, når du deler.