VI HAR LAVET EN NY FESTIVAL. NAVNET ER GRASP

PUBLICERET TIRSDAG 14.9.2021

Ud over festivalen
GRASP er en ny festival for kunst, aktivisme, forskning og fællesskab, der vil pege på tværfaglige løsninger på tidens store udfordringer.


Kunst, aktivisme og forskning mødes sjældent på de samme scener. Det vil vi gerne lave om på med GRASP.

Vi vil pege på tværfaglige løsninger, hvor kunst, musik, aktivistisk byplanlægning, bæredygtig innovation og forskning mødes.

Den tre dage lange festival inviterer dig til 70 events (vi har offentliggjort omkring halvdelen nu), der skaber spændende møder mellem forskere, kunstnere og praktikere fra ind- og udland – og så dig selvfølgelig!

Vores festivalplads bliver det store og spændende Musicon-område i Roskilde, som omgøres til en rå og spillevende multi-venue for eksperimenter, nye idéer og performances.

Hvem kan du så møde?

Kunstnere som Efterklang, Den Sorte Skole, Jenny Wilson, Lars Greve og Dreamers’ Circus deltager med performances og talks om deres praksis.

Den græske økonom Giorgos Kallis inviterer til workshop i politisk økologi og idéen om degrowth, og forskerne Silas Harrebye og Stephen Duncombe inviterer dig til brainstorm til kreativ aktivisme.

Charles Daniel Carson fra The University of Texas at Austin beretter om festivaler som drivkraft for kreativ byudvikling, og Shain Shapiro fra nonprofit-organisationen Center for Music Ecosystems demonstrerer sin model for måling af musikbranchens bæredygtighed.

Performance-kollektivet Public Works opretter en School of Civic Action, mens kunstnergruppen Soft Agency væver et manifest over vores tid.

Og der kommer altså meget mere til.

Bag festivalen står Roskilde Festival i samarbejde med en række forsknings-, kultur- formidlingsinstitutioner, bl.a. Roskilde Universitet, Roskilde Musikby, Roskilde Festival Højskole og Ragnarock. Partnerne har kurateret programindholdet på baggrund af deres fagområder og bygger på den måde en ny bro mellem kultur og forskning.

Hvis du synes, det lyder interessant, vil vi opfordre dig til at kigge ind på hjemmesiden for GRASP, som fortæller mere i dybden om festivalen.

Kig ind på graspfestival.dk