KENDRICK LAMAR ER NYT HOVEDNAVN PÅ ROSKILDE FESTIVAL

PUBLICERET ONSDAG 30.12.2020

Den 33-årige rapper fra Compton tager plads i den øverste kategori på plakaten til Roskilde Festival nummer 50 i 2021.


Midt i tristheden over restriktioner og høje smittetal står vi på tærsklen til et nyt år, og vi synes, der er behov for og grund til at være håbefulde.

Derfor slipper vi et navn mere til næste års festival.

Det er rapperen, sangskriveren, produceren, Pulitzer-prisvinderen Kendrick Lamar.

At Kendrick Lamar er sin generations største rapkunstner, kan de færreste være i tvivl om. Han har gang på gang imponeret publikum såvel som anmelderne, og hip-hop-ikoner som Dr. Dre og Snoop Dogg har hyldet ham som ’The New King of the West Coast’.

Nyt materiale på vej
Lamar gæstede Roskilde Festival første gang i 2013, hvor han gav en uforglemmelig koncert på Arena-scenen. Da han vendte tilbage to år senere, var det med det nyudgivne mesterværk To Pimp a Butterfly i bagagen, og koncerten på Orange Scene blev da også en magtdemonstration af dimensioner.

To album senere – og med nyt materiale undervejs – er han igen klar til at indtage Roskilde Festivals hovedscene med en koncert, der må forventes at blive et af sommerens absolutte højdepunkter.

En kunstner som Kendrick Lamar laver ikke bare musik til tiden, han er også med til at forme den. Han evner som få at give en stemme til dem, der måske mangler den, og den slags kunstnere er væsentlige at have netop nu.

Med nyt materiale på vej har vi store forventninger til Kendrick Lamar på Orange Scene.