EN LANG RÆKKE NYE NAVNE TIL 2021-PROGRAMMET

PUBLICERET TORSDAG 3.12.2020

Festivallivet
29 musiknavne og 12 fra kunst- og aktivismeprogrammet er føjet til plakaten for Roskilde Festival i 2021.


Hvis du kigger fremad, som vi gør, vil du kunne se lys. Et sted derude.

Vi er forsigtigt optimistiske omkring at gennemføre en festival til sommer. Derfor synes vi, det er på sin plads at offentliggøre ny musik og kunst nu. Vi vil gerne vise, at der er noget at glæde sig til.

Vi kan ikke mødes i det store fysiske fællesskab endnu, men vi kan samles i håbet om en sommer, der igen kan byde på overvældende musikalske oplevelser, engagerende samtidskunst og aktivisme, der skaber refleksioner om det samfund og den hverdag, vi er fælles om.

Det er fortsat den 50. festival, vi skuer frem mod. Og til det har vi 29 musiknavne og 12 navne fra vores kunst- og aktivismeprogram.

Musikken først...

The Strokes

Solide rocknavne

Newyorkerne i The Strokes vender tilbage til Orange Scene, og søskendetrioen HAIM genbesøger festivalen med albummet Women In Music Part III fra i sommer, som går i kødet på den sexisme, de mener gennemsyrer musikbranchen.

I den hårdere ende af spektret finder du genrefornægterne i Faith No More, ligesom de alternative metalhelte i Deftones vender tilbage til den festival uden for USA, som først tog dem ind (dét husker de!).

Megan Thee Stallion

Højaktuelle hiphoppere

Det har ikke været til at komme udenom Megan Thee Stallion gennem de seneste år. Den 25-årige rapper har samarbejdet med ingen ringere Beyoncé, og nummeret WAP, som hun udgav sammen med Cardi B, er dette års utvivlsomt mest omtalte sang. Med det spritnye album Good News fra november understreger hun, at hun er blandt de vigtigste stemmer i hiphop netop nu. Koncerten på Roskilde Festival bliver hendes første i Danmark.

Hiphop-publikummet kan desuden se frem til de to fremadstormende rappere DaBaby og Doja Cat på næste års Roskilde Festival, hvor også den etablerede showmand Anderson .Paak er på programmet med backinggruppen The Free Nationals.

Jada åbner Orange, Balstyrko gør comeback

Det bliver danske Emilie Molsted Nørgaard – bedre kendt som Jada – der åbner hovedscenen på Roskilde Festival nummer 50. Det samme skulle hun have gjort på festivalen, der ikke blev i år, og siden da er hun kun taget til i styrke. På festivalen bliver hun genforenet med sit publikum, der er vokset stødt gennem hele 2020, og det er svært at forestille sig et mere veloplagt startskud på en længe ventet festival.

2021 bliver også året, hvor trekløveret Balstyrko gør comeback. Ane Trolle, Blæs Bukki og Anders ’Ormen’ Christoffersen hittede stort med det Balkan-smagende album Jagten paa noget i 2009, og de tre har lovet nyt materiale til næste år.

Centre for Cyber Wellness

Kunst til den digitale tidsalder


Programpakken rummer samtidig 12 navne fra Arts & Activism-programmet, der tilsammen udgør festivalens program i det intime og varme byrum Ambereum, der ligger tæt på Orange Scene, men som byder på helt andre oplevelser.  

Alle 12 kunstnere er valgt, fordi de på hver deres måde eksperimenterer og udfordrer traditionelle skel mellem genrer og kategorier i kunsten. På forskellig vis udfolder de idéen om, at frirum kan opstå gennem dans, musik, teknologi og billedkunst – ofte med en kommentar til det omkringliggende samfund, blandt andet digitalisering og data.

Danske Centre for Cyber Wellness tager fat på begrebet dataudmattelse og tilbyder at rense alle festivalgængere for det digitale spor, de slæber efter sig hver dag. Jacob Remin vil sende lavspændingsstrøm (⚡) igennem folk som led i et data-afvænningsritual, og Elly Clarke, , i skikkelse af drag-identiteten #Sergina, synger sange om kærlighed, begær og ensomhed i den digitale tidsalder.

En oversigt? S’gerne!


THE STROKES (US)
FAITH NO MORE (US)
HAIM (US)

ANDERSON. PAAK & THE FREE NATIONALS (US)
BALSTYRKO
BICEP (UK)
BIG THIEF (US)
DABABY (US)
DEFTONES (US)
DOJA CAT (US)
FATOUMATA DIAWARA FEAT. ANGÉLIQUE KIDJO & YAEL NAÏM (INT)
FONTAINES D.C. (IE)
IDLES (UK)
JADA (DK)
MEGAN THEE STALLION (US)
RÜFÜS DU SOL (AU)
WHITNEY (US)

JIMMY EAT WORLD (US)
LOUS AND THE YAKUZA (CD)
PHOEBE BRIDGERS (US)
POPPY (US)
RAPSODY (US)
RITA INDIANA (DO)
ROYCE 5'9" (US)
SLOWTHAI (UK)
SVALBARD (UK)
TEMP-ILLUSION (IR)
TESSA (DK)
TETO PRETO (BR)
ART & ACTIVISM:
CYBER WELLNESS CENTRE
ELLY CLARKE & VLADIMIR BJELIČIĆ (UK/RS)
ILYICH (UA)
JACOB REMIN (DK)
JOSEFINE OPSAHL FEAT. THE PERFECT PROCESSION & M€RCY (DK)
LAMIN FOFANA (SL)
MÅRTEN SPÅNGBERG (SE)
THEA SOTI (RS)
VIRON EROL VERT (DE)


Læs, se og hør mere om alle navne herovre.