FIND SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL OM AFLYSNINGEN

PUBLICERET ONSDAG 5.5.2021

Opdateret 5. maj 2021

Vi kan ikke holde Roskilde Festival 2021. Læs hvad sommerens forbud mod store forsamlinger betyder for Roskilde Festival.


Myndighedernes officielle udmelding om sommerens restriktioner betyder, at vi ikke kan gennemføre Roskilde Festival i 2021.
 

Det er uendeligt trist. Men lad os sammen holde fast i, hvor fantastisk det bliver at mødes i 2022 efter alt for lang tids bedrøveligt fravær. 

I har mange spørgsmål om aflysningen og dens konsekvenser. Så her på siden vil vi forsøge at svare så godt som muligt på de hyppigst stillede. 
 
Hold øje med siden, som vi opdaterer løbende i den kommende tid.

Vi er knuste over, at vi ikke får mulighed for at samles igen på vores festival og på den måde bidrage til at genskabe de fællesskaber, som corona-krisen har ødelagt for så mange mennesker. Det er der brug for nu.

Det er meget alvorligt for vores forening, at vi ikke kan lave festival. Det er også et hårdt stød for kulturens vækstlag og hele den værdikæde af foreninger, partnere, kunstnere og leverandører, der er med til at skabe festivalen.

Har du købt billet til den udsolgte festival i 2021, kan du overføre den til 2022. Ønsker du ikke at overføre din billet, kan du få den refunderet.

Det vil være en uvurderlig hjælp for os, at så mange som muligt overfører deres billet til 2022.

Vi har oplevet en kæmpe opbakning fra billetkøberne gennem hele corona-tiden, og den fortsatte støtte til os og andre aflyste arrangører er præcist det, som skal føre os igennem krisen.

På den måde sikrer vi et stærkt økonomisk fundament for igen at kunne samles til Roskilde Festival til næste år.

Alle billetkøbere får direkte besked via e-mail, og de præcise omstændigheder for overførsel og refusion vil være klar snarest muligt. 

Læs nedenfor hvordan du ellers kan vise din støtte til os og til kulturlivet.

Vi har oplevet en enorm opbakning fra frivillige og billetkøbere gennem det seneste år. Jeres støtte er virkelig værdsat og bidrager til, at vi kan vende tilbage i 2022. 

 • Billetkøbere
  Har du købt billet til den udsolgte festival i 2021, kan du overføre den til 2022. Dermed bidrager du direkte til at sikre et stærkt økonomisk fundament for Foreningen Roskilde Festival. Læs hvordan ovenfor.
 • Frivillige
  Er du frivillig, opfordrer vi dig til fortsat at forblive blandt ildsjælene, der skaber rammerne for festivaloplevelsen. Selvom rigtig meget er usikkert i øjeblikket, og 2022 måske føles så fjernt lige nu, har festivalen brug for engagerede frivillige for at kunne vende stærkt tilbage i 2022.

  Læs her hvordan du kan blive frivillig.

  Har du været frivillig i 2019 og frem mod festivalen 2021, kan du desuden blive medlem af Foreningen Roskilde Festival og derved bakke op om festivalens fremtid.
 • Roskilde-fans
  Støt os ved at købe et specieldesignet støttearmbånd lavet i samarbejde med Wood Wood. Armbåndet er skabt til den svære tid, som vi befinder os i lige nu, hvor vi længes efter Roskilde Festival, og alle de gode minder trænger sig på.

  Støttearmbåndet koster 200 kr., og beløbet går ubeskåret til foreningen bag Roskilde Festival og vores arbejde med fremtidige festivaler.


  Du køber armbåndet i Wood Wood-butikkerne i Aarhus eller København eller hos os i Roskilde (Havsteensvej 11, Roskilde – mandag-onsdag samt fredag kl. 13-15). Salget er åbent fra mandag 10. maj. Du kan også købe det allerede nu online og få det tilsendt (forsendelse koster 20 kr.) ved at klikke her.

  Støt via MobilePay
  Du kan også støtte os med et beløb af eget valg via MobilePay. Vi tager taknemmeligt imod på nummeret 349017.
 • Kulturelskere
  Endeligt opfordrer vi så mange som muligt til at bakke op om kulturlivet ved at købe billetter til oplevelser i landets spillesteder, teatre, gallerier, museer og sportsklubber, som alle har brug for omverdenens opbakning og støtte.

Roskilde Festival har altid udviklet sig med tiden, og en pandemi og to års aflysninger i træk vil utvivlsomt sætte sine spor i vores festivalorganisation, der engagerer 130.000 deltagere, hvoraf cirka 30.000 er frivilligt engagerede. 

Heldigvis vil behovet for at være sammen med andre mennesker aldrig nogensinde miste sin betydning. Derfor vil vi nu sætte fokus på at skabe andre typer kulturbegivenheder, så organisationen fortsat kan leve op til sit formål om at støtte børn og unges muligheder.

Vores fire dages minifestival på Ofelia Plads i København den 17.-20. maj er én af vores nye kulturbegivenheder.

Nu skal vi lige sunde os oven på den triste aflysning, og så vender vi tilbage og fortæller meget mere om de kommende måneders begivenheder.

Aflysningen betyder, at Roskilde Festival ikke kan leve op til sit vigtigste formål som en almennyttig indsamlingsbegivenhed igen i år. Nemlig at skabe et overskud, der doneres ubeskåret til gavn for børn og unge.

Det påvirker en række organisationer og initiativer både i og uden for Danmark. De har også ekstra brug for hjælp nu.

Der er store konsekvenser for de hundredvis af foreninger og organisationer, der har boder eller yder service på pladsen. Mange af disse baserer dele af deres drift og udvikling på indtjeningen fra festivalen.

Aflysningen har også konsekvenser for kunstnerne og deres crew, der i forvejen er økonomisk hårdt ramt af nedlukningen, og de mange kulturpartnere, leverandører og organisationer har mistet indtjening og mulighed for at skabe synlighed og relationer, der gavner deres virke.

Kort sagt: Hele vores branche og dens værdikæde er hårdt ramt af nu to sæsoners aflysninger.

 • Konsekvenser for Foreningen Roskilde Festival 
  Roskilde Festival er en indsamlingsbegivenhed arrangeret af Foreningen Roskilde Festival.

  Foreningen afholder festival for at samle penge ind til velgørende arbejde for børn og unge. Vi donerer hele vores overskud væk hvert år, og vi har ikke en større opsparing at trække på.

  Når foreningen opstarter en ny festival, dækkes omkostningerne af bl.a. årets billetindtægter og partnerbidrag. Der er således tale om et lukket kredsløb for hver enkelt festival, hvor der ikke er mulighed for at bære et omfattende tab på baggrund af tidligere års festivaloverskud.

  Vi starter så at sige fra nul kroner hvert år.

  Derfor er det en lettelse at vide, at Foreningen Roskilde Festival er sikret kompensation for sine tab. Selvom vi har planlagt med stor forsigtighed og økonomisk ansvarlighed, har vi haft udgifter og forpligtelser til drift, organisationen og eksterne leverandører.

  Der er fortsat (maj 2021) usikkerhed forbundet med den politisk vedtagne kompensation, da Roskilde Festivals ansøgning om kompensation for den aflyste festival i 2020 ikke er færdigbehandlet og derfor ikke udbetalt.

  Den nye kompensationsordning, der skal dække tabet ved den aflyste festival i 2021, mangler fortsat endelig udmøntning i form af en bekendtgørelse.
 • Konsekvenser for Fonden Roskilde Festival
  Roskilde Festival-gruppen leverer ydelser til andre arrangører. Det foregår i regi af Fonden Roskilde Festival, der fortsat er påvirket af den generelle nedlukning af samfundet.

  Da Danmark blev lukket ned, og alle arrangementer lukket, etablerede myndighederne samtidig hjælpepakker, som havde til formål at holde hånden under ramte virksomheder.

  De generelle hjælpepakker var ikke målrettet Fonden Roskilde Festivals forretning, som fortrinsvist er en sæsonvirksomhed.

  Samtidig omfattes Fonden Roskilde Festivals de facto rolle som medarrangør af Roskilde Festival beklageligvis ikke af kompensationspakken til arrangører. Det skyldes, at kompensationspakken udelukkende dækker hovedarrangørens tab - i dette tilfælde Foreningen Roskilde Festival.

  Dette betyder, at den samlede almennyttige virksomhed har lidt et tab på 16 millioner kroner i 2020. Tabet i 2020 har alvorlige konsekvenser for vores muligheder for at understøtte vores fremtidige udvikling. 

Læs om vores organisering her.

Vi har samlet en gennemgang og overblik over hele året 2020 sammen med en introduktion til vores almennyttige mål, organisering og økonomiske nøgletal årsskriftet, som udkom i februar 2021.  

Læs årsskriftet her.