DER BLIVER INGEN ROSKILDE FESTIVAL I ÅR

PUBLICERET TIRSDAG 4.5.2021

Omsider kom den officielle melding om sommerens restriktioner. Som ventet kan vi ikke gennemføre Roskilde Festival til sommer. Lad os mødes igen i 2022.


Vi er knuste over, at vi ikke får mulighed for at samles på vores festival og bidrage til at genskabe de fællesskaber, som corona-krisen har ødelagt for så mange.

Aflysningen er meget alvorlig for festivalen, for foreningen bag og for vores fællesskab. Og den er alvorlig for de kunstneriske miljøer og vækstlagene i kulturen.

Men det vil ikke være forsvarligt at samle 130.000 mennesker til Roskilde Festival til sommer.

Men vi mødes igen i 2022. Og vores fællesskaber er stærke!

Vi kan næsten ikke forestille os, hvor fantastisk det bliver at kunne åbne festivalen til den tid og mødes igen efter så lang tids bedrøveligt fravær.

Lad os sammen holde fast i det!

Hvad med billetten?
Har du billet til festivalen i 2021, kan du overføre den til 2022. Ønsker du ikke at overføre din billet, kan du få pengene tilbage.

Det vil være en uvurderlig hjælp for os, hvis du vælger at beholde din billet ved at overføre den til 2022. På den måde hjælper du os gennem denne meget svære tid.

Vi vender hurtigst muligt tilbage til alle billetkøbere med de præcise omstændigheder for overførsel og refusion.

Udsigt til hjælp er vigtig
Det er en kæmpe lettelse, at politikerne hjælper sommerens aflyste festivaler med økonomiske hjælpepakker.

Den økonomiske hjælp er afgørende for os. Alt vores overskud udloddes til velgørende arbejde for børn og unge, og vi har ikke en større opsparing at trække på.

Selvom vi har planlagt med stor forsigtighed og økonomisk ansvarlighed, har vi brug for hjælpepakker til at komme igennem endnu en aflyst sæson. Så udsigten til støtte er utroligt vigtig for vores fremtid.

Snart nyt om nye kulturoplevelser
Aflysningen rammer igen de mange kunstnere, leverandører, de frivillige foreninger, kulturpartnere, virksomheder og organisationer, som bidrager til festivaloplevelsen.

Mange i branchen er i forvejen hårdt ramt, men to års aflysninger i træk vil utvivlsomt sætte endnu flere spor i kulturlivet.

Men behovet for at være mange mennesker samlet vil aldrig nogensinde miste sin betydning. Nu har vi brug for at gå sammen med vores partnere, leverandører og frivillige ildsjæle for at finde ud af, hvordan vi kommer godt videre herfra.

Vi vil arbejde ekstra hårdt på at give plads til kunsten, frivilligheden og nye kulturoplevelser i den kommende tid.

Nu skal vi først vænne os til den triste meddelelse. Så vender vi tilbage.

Tak for al jeres støtte og kærlighed, og pas godt på hinanden.