ROSKILDE FESTIVAL GØR ØKONOMISK STATUS OG SER MOD 2021

PUBLICERET FREDAG 9.10.2020

Pga. COVID-19 måtte foreningen bag Roskilde Festival i april udskyde sin årlige generalforsamling til efteråret. Torsdag 8. oktober blev det økonomiske resultat af festivalen i 2019 endelig fremlagt. Overskuddet landede på 18,2 millioner kroner, som ubeskåret er gået til velgørende initiativer til gavn for børn og unge. Samtidig skabte de handlende og serviceforeningerne et overskud på 31,5 millioner kroner.

I en tid før nogen så meget som tænkte på forsamlingsforbud, fandt 130.000 mennesker sammen i Roskilde til otte dages fejring af fællesskabet gennem udfordrende samtidskunst, aktivisme og gastronomi. Imens samlede musikalske hovednavne som Cardi B, Robyn, Travis Scott og Bob Dylan generationer foran Orange Scene.

Torsdag 8. oktober holdt Foreningen Roskilde Festival generalforsamling, hvor det økonomiske resultat efter festivalen i 2019 blev fremlagt.

Den gav et overskud på 18,2 millioner kroner, som ubeskåret er gået til almennyttige og kulturelle initiativer, der på hver deres vis arbejder for at give unge en stemme.

Donationer til klima, aktivisme og mangfoldighed
Som en særlig markering af, at festival nummer 50 skulle have fundet sted i 2020, er langt hovedparten af overskuddet fordelt gennem den største ansøgningsrunde hidtil, Open Call: Unge stemmer.

Blandt de organisationer og initiativer, der har modtaget donationer, er mangfoldige fællesskaber som LGBT+ Ungdom (600.000 kr.), klimaforkæmpere som Danmarks Grønne Tænketank CONCITO (1.355.000 kr.) og kunstneriske vækstfabrikker som Rapolitics (500.000 kr.) og The Association for Youth and Culture in Greenland (350.000 kr.).

Godt år for handlende og serviceforeninger
Det blev også et helt fornuftigt år for de flere end 200 foreninger, organisationer og virksomheder, der udfører handels- og serviceopgaver på festivalen.

Tilsammen har de opnået et overskud på 31,5 millioner kroner. Det er kun godt en million mindre end rekordoverskuddet på 32,6 millioner kroner under hedebølgen året før.

Det er med til at skabe værdi, der rækker langt ud over festivalen, og som også er med til at gøre en forskel i verden.

Den mulighed har vi desværre ikke nu, fordi sommerens festival blev aflyst på grund af COVID-19.

Nu samler vi alle kræfter om, hvordan vi kan gennemføre Roskilde Festival i 2021. Det handler blandt andet om, hvordan vi med vores erfaring kan bidrage til, at vi igen kan mødes på en sikker måde om de store begivenheder, der også binder os sammen som samfund.

Om Foreningen Roskilde Festival:

  • Foreningen Roskilde Festival arrangerer begivenheden Roskilde Festival med det formål at støtte almennyttigt og kulturelt arbejde med særligt fokus på børn og unge. 
  • Roskilde Festival er non-profit, og det fulde overskud går efter endt festival direkte til velgørende formål.
  • Siden begyndelsen i 70'erne har Roskilde Festival genereret over 410 millioner kroner til udlodning.
  • Læs Foreningen Roskilde Festivals seneste regnskaber
  • Læs om festivalens engagement og organisering i årsskriftet.