’TILBAGE TIL LIVE’ KICKSTARTER DE STORE KONCERTFÆLLESSKABER

PUBLICERET MANDAG 5.7.2021

Ud over festivalen
De danske festivaler går sammen om en koncertdag, hvor vi sætter livemusikken og fællesskaberne i centrum. Glæd dig til D.A.D., Dizzy Mizz Lizzy, Suspekt og Tessa på Refshaleøen i København lørdag den 4. september. 


Vi er gået sammen med Copenhell, Grøn, Heartland, Jelling Musikfestival, Live Nation, Nibe Festival, NorthSide, Smukfest og Tinderbox om en udendørs koncertdag på Refshaleøen i København lørdag den 4. september.  

Vi kalder begivenheden Tilbage til Live. For det er præcist det, som koncertdagen handler om. 

D.A.D., Dizzy Mizz Lizzy, Suspekt og Tessa er i øjeblikket på plakaten (og flere kommer til), og vores mål er at give deltagerne en fantastisk oplevelse med livemusikken og fællesskaberne i centrum. 

Vi trænger til at mærke fællesskabet 
I en normal verden er vi festivalarrangører både kollegaer og konkurrenter. Vores begivenheder samler hundredtusinder af deltagere hver eneste sommer.  

Vores begivenheder er vidt forskellige, men til sammen tilbyder vi generationer af deltagere et frirum og afbræk i hverdagen, hvor kunsten og kulturen får lov til at spille hovedrollen. 

Men to år uden festivaler har været en hård omgang for hele musikbranchen. Publikum, kunstnere,  frivillige og alle andre, der bidrager til at skabe de danske festivalbegivenheder, trænger til at mærke fællesskaberne. Og vi arrangører har brug for at komme i gang, hvis vores branche skal klare sig. 

Coronakrisen har også styrket dialogen og samarbejdet mellem festivalerne. Tilbage til Live er endnu en måde for os at stå sammen for at komme gennem den svære tid. Vi har et ansvar for at fokusere på livekoncerternes betydning for fællesskaberne og sammenholdet i samfundet. 

Fælles indsamling af viden 
Vi afholder Tilbage til Live, når landet åbner igen. Myndighederne ophæver de nuværende corona-restriktioner 1. september, hvorefter det atter er muligt at være sammen i større forsamlinger. 

Dermed giver koncertdagen vores branche mulighed for at indsamle viden om sundhed og tryghed, så vi sammen kan lære mere om, hvordan COVID-19-tiltag fungerer på store livearrangementer.  

Det er uundværlighed viden, som vi virkelig får brug for, når vores festivaler vender tilbage næste år. 

Tilbage til Live finder sted på Refshaleøens Sønder Hoved, som er et grønt område med udsigt over Københavns Havn.  

Læs meget mere om dagen her. 

Vi føjer flere navne til programmet senere. Billetsalg starter onsdag d. 7. juli kl. 10.00 via Ticketmaster.dk. 

Koncertdagen er kommet i stand i samarbejde med Tuborg og Royal Unibrew.