VI HAR BYGGET ET KUPPELFORMET FORSAMLINGSHUS

PUBLICERET TORSDAG 1.7.2021

Oplevelser
Domen er det nye mødested for Roskildes kulturliv og kreative foreninger. Du kan være med til indvielsen, når mini-festivalen Bobler LIVE! inviterer til performances og workshops i kunstens navn.


Domen er navnet på det 9 meter høje glasbeklædte og kuppelformede forsamlingssted, som vi lige har opført i Roskildes kreative bydel Musicon.

Bydelen er i forvejen hjemsted for Roskilde Festival Højskole, Ragnarock – museet for pop, rock og ungdomskultur, egnsteatret Aaben Dans og byder på alt fra øvelokaler, makerspace, ungdomsklub, klatreskov, skatepark til masser af hyggelige butikker i Containerstriben.

Med det nye forsamlingssted, der kan rumme op til 150 mennesker, får byens kreative foreninger og kulturaktører et fysisk mødested, hvor man året rundt kan samles til udstillinger, performances, musik eller debatter.

Domen skulle oprindeligt have været indviet på den aflyste jubilæumsfestival i 2020 som en platform og et udstillingsvindue for en række af byens kulturaktører.

Men når vi ikke kan lave festival, kan vi i stedet bidrage med mødesteder andre steder i Roskilde og på den måde markere, hvordan Roskilde by summer af kreative kræfter året rundt.

Indvies med bobler

Du kan opleve Domen med egne øjne i weekenden 3. – 4. juli, hvor Museet for Samtidskunst inviterer til mini-kunstfestivalen Bobler LIVE!

Programmet byder på to dages talks, performances og workshops, hvor du bl.a. bliver indviet i grusets betydning sammen med kunstner Regitze Engelsborg eller lærer at afstøbe i isomalt sammen med Ida Retz Wessberg.

Tjek det fulde program her. Det hele er ganske gratis (men der er begrænsede pladser)

Du finder Domen lige bag Roskilde Festival Højskole i den vestlige ende af Musicon.

Domen er udviklet og finansieret af Foreningen Roskilde Festival og opsat på Musicon af festivalens frivillige byggehold.