VI HYLDER DIVERSITETEN MED ET INDHOLDSRIGT PRIDE-PROGRAM PÅ NATIONALMUSEET

PUBLICERET TIRSDAG 20.7.2021

Ud over festivalen
Roskilde Festival er medafsender på et rigt indholdsprogram i kærligheden og kønsdiversitens navne med blandt andet musik, rundvisninger, debatter, taler, workshops og performance. Sæt kryds ud for 12. august i din kalender.


I anledning af WorldPride og EuroGames 2021 inviterer vi til en begivenhedsrig aften under titlen Queer, køn og kærlighed. Det foregår den 12. august kl. 17:00-21:00. Roskilde Festival teamer op med Nationalmuseet og Radio LOUD, hvor vi sætter fokus på, hvordan vi definerer køn og os selv som individer.

Med musik, rundvisninger, debatter, taler, workshops og performance sætter vi seksualitetens kulturhistorie under lup og mixer det med nye stemmer og indspark, der tager livtag med fortidens forestillinger og konventioner.

Du kan bl.a. opleve forfatter Mads Ananda Lodahl (Sauna, 2021), performancekunster Moeisha Ali Aden, drag-performer og harmonikaspiller Adam Christensen, drag queen Mizz Privileze og en live-version af det Roskilde Festival-præsenterede Radio LOUD-program Forstærket.

Du kan også komme med på rundvisninger i museets samlinger, hvor vi både afliver og bekræfter myten om Danmark som ligestillingens og frisindets hjemstavn, og rejser ind i Cosplayernes verden af flydende seksualitet og fiktive universer.

Se det fulde program


Billetter til arrangementet koster 75 kr. og kan købes via Nationalmuseets website. Arrangementet er gratis for unge under 18 år.

Husk: Ved indgangen til museet skal besøgende fra 15 år og op vise coronapas.

Dele af arrangementet bliver afholdt i museets palægård, så husk påklædning til udendørs ophold. 

Mødested: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 København K.