ACXDC US

Scene
Pavilion
Show
02:00
Torsdag 30. juni 2022

Spiller som del af torsdagens program


Mere om kunstneren
Facebook
Instagram
Spotify
Advarsel! Dette californiske band leverer den hårdeste, hurtigste og mest muskuløse musik i dette års Roskilde-program.


Nej, det er ikke det berømte band fra Australien. Men vi bevæger os alligevel ud ad en slags highway to hell!

ACxDC er en forkortelse for Antichrist Demoncore.

De er alt andet end diskrete. De spiller powerviolence, hvilket er en ekstremt dissonant og hurtig subgenre til hardcore punk, som er tæt beslægtet med thrashcore og grindcore. Det betyder, at musikken er benhård, smadrende og virkelig, virkelig hurtig.

Los Angeles-bandet blev dannet i 2003, og de har aldrig stået tilbage for kontroverser. Det gælder for eksempel, når de udgiver grafiske anti-religiøse covers (f.eks. “He Had It Coming”), eller når de leverer kompromisløs musik, som dækker emner som satanisme, straight-edge og veganisme blandet med kulsort humor.

Kvartetten har udgivet to hidsige fuldlængder (ikke at de så lange endda – én er 20 minutter lang, den anden 23 – men de får dig til at hive efter vejret og række ud efter play-knappen påny!) samt en ordentlig bunke singler, split-ep’er, demoer og liveoptagelser, som alle udtrykker nogle synspunkter og samfundskommentarer på en ganske HØJLYDT facon.

ACxDC får meget til at ske inden for rammerne af deres korte sange, som kun strækker sig over et enkelt eller to minutter. Det gælder både vokalt, tekst- og kompositionsmæssigt. Målingen af riffs i minuttet er vanvittig. Samtidig blander bandet masser af tungt groove ind blandt de halsbrækkende tempi, hvor utroligt det end må lyde (bare lyt til “Gorged”, for eksempel).

Overfør alt dette til en live scene, så får du nok hurtigt et billede af intensiteten. Den er buldrende høj, kan vi afsløre! Og den inviterer til moshpits, fægtende lemmer og en bulderkogende atmosfære. Bagefter træder du ud og føler dig decideret opløftet!