AFRICA EXPRESS PRESENTS IN C MALI INT

Scene
Avalon
Show
15:00
Fredag 1. juli 2022
Det Damon Albarn-initierede projekt vender tilbage til Roskilde – denne gang med en unik tilgang til et minimalistisk mesterværk


Africa Express er et evigt skiftende, stjernebesat kollektiv bestående af afrikanske og vestlige kunstnere. Kollektivet har specialiseret sig i at skabe engangsøjeblikke med unikke opsætninger. De spillede en triumferende afslutningskoncert på Roskilde Festival i 2015, der ingen ende ville tage.

I 2022 byder vi Africa Express velkommen tilbage. De kommer med en helt ny besætning og et særligt live-koncept. Et væld af musikere på scenen vil kaste sig over den minimalistiske komponist Terry Rileys "In C" fra 1968, hvis insisterende, kalejdoskopiske rytmer har forplantet sig i både klassisk musik og rock.

Er man ikke bekendt med "In C", kan vi fortælle, at de sjove "regler" i værket er ganske grundlæggende: Ét instrument spiller en simpel, dronende puls i tonen C. Alle andre instrumenter har 53 melodier at vælge imellem. Effekten er, at melodierne overlapper hinanden på forskellige, ofte uforudsigelige måder, og du kan således høre skift i både harmoni og (poly)rytmer. Ingenting forbliver det samme på trods af de gentagende mønstre.

Africa Express har været i studiet og indspillet "In C", og de kaster helt ny glans over de gamle rytmer. Instrumenterne i sig selv – som tæller kalimba, Kora, imzad, balafon, n'goni og fløjte – er meget forskellige fra andre opsætninger og giver værket et særligt, cool mørke.

Er du nysgerrig efter, hvordan det lyder? Vi anbefaler dig at åbne din foretrukne streamingtjeneste og lytte til optagelsen af "In C". Du kan også se en live-optræden af værket. Én ting er sikker: Når først du finder vej ind til de vidunderlige, magiske lyde af "In C", ønsker du ikke, at de nogensinde skal stoppe igen. Glæd dig til en groovy, medrivende koncert, når Africa Express indtager scenen på Roskilde Festival 2022.

Vi C's!