AG CLUB US

Scene
Apollo
Show
20:00
Fredag 1. juli 2022
Multimedielt rap-kollektiv laver store bølger med deres musikalske alsidighed

 

Første regel i Avant-Garde Club er: Du taler om Avant-Garde Club.

Egentlig er vi ikke sikre på, at der er regler i denne klub – eller rap-kollektiv som de jo er – men vi skal helt sikkert tale om dem.

AG Club, som de forkortes, får lige nu masser af opmærksomhed og anerkendelse for deres alsidige lyd og skæve, hjemmelavede visuals.

De gennemgår netop nu, hvad man kan kalde en kometagtig berømmelse på musikscenen, hvor de er vokset fra undergrundsfænomen på den amerikanske vestkyst til en klub alle vil være medlem af (bare spørg A$AP Ferg).

Der er omkring 14 medlemmer i AG Club, og dens kernemedlemmer er producer/vokalist Loui, rapper/forfatter Jody Fontaine, guitarist/vokalist Mick Anthony, vokalist/designer Baby Boy og designer/videodirektør Manny.

Sammen laver de musik, tekster og produktioner, som hylder deres yndlingskunstnere, computerspil og film. Du kan opsnappe spor fra andre alternative rapkollektiver som Odd Future og A$AP Mob – men hele herligheden præsenteres gennem AG Clubs egen linse.

Det catchy hip-hop-anthem "Memphis" (fra ep'en Halfway off the Porch) var en kickstarter, som lynhurtigt skabte høje streamingtal. Ep'en som helhed byder på netop atmosfæriske inderligheder samt bangere med store armbevægelser. AG Club er lidt over det hele – alligevel hænger det hele sammen som et smukt kludetæppe.

I 2021 udgav klubben deres debutalbum, som udkom i to dele. Det hedder Fuck Your Expectations, hvilket ganske godt sætter ord på deres modus operandi: Forvent ingenting, men forbered dig på alting. AG Club gør tingene på deres egen måde med en slags tag-selv-buffet-dynamik.

På scenen er de som en vildfarende ildkugle. Den energi, som denne gruppe kaster mod deres publikum, returneres tifoldigt og akkumulerer yderligere i endnu mere energi. Tjek bare dette klip for lidt live-action.

Gør dig klar, når AG Club sparker døren ind på Roskilde Festival 2022!