ALYONA ALYONA UA

Scene
Mantra
Show
19:15
Onsdag 29. juni 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Instagram
Youtube
Hip-hop-sensation fra Ukraine


Historien om Alyona Savranenko er en historie om en ung børnehaveklasselærer fra en landsby syd for Kyiv, der pludselig blev en fremadstormende hip-hop-sensation.

Under kunstnernavnet Alyona Alyona rapper hun på sit ukrainske modersmål. Det betyder ikke den mindste smule, hvis du ikke har de fornødne sprogfærdigheder på dette område. Du vil blive ramt af kraften alene i hendes udtryk. Hendes rap er som en bil, der først brøler med speederen i bund for så at skyde af sted i voldsom acceleration.

Da Alyona Savranenko først begyndte at rappe, var reaktionen ikke ligefrem positiv. "Kvinder burde lave borscht!" var den umiddelbare reaktion, men Savranenko var stædig og blev ved.

Debutsinglen "Рибки" ('fisk', et synonym for unge kvinder) blev et viralt hit i Ukraine, da den udkom i 2018. Musikvideoen viser Savranenko, der er en stor kvinde, iført badedragt, mens hun drøner af sted på jetski på søens blanke vand. Alyona Alyona rapper humoristisk om, hvordan det er at være den "fedeste fisk" og om ikke at passe ind i de indskrænkede skønhedsidealer.

"Заличач свій дім" ('forlader mit hjem') er blevet en uofficiel fællessang for de mange ukrainere, der ønsker at flytte væk og mod en bedre fremtid, om det så er i EU, USA eller hovedstaden Kiev. I nutidens krigsoptik har sangen pludselig fået en helt anden betydning!

Der er noget ved Alyona Alyona, der rækker ud over hendes imponerende fremtræden, selvsikre attitude, fængslende flow, lyriske evner og skarpe lyd.

Hendes succes har måske også at gøre med en medfødt autenticitet, der giver hendes hip-hop personlighed og street-troværdighed, som genren trives ved.

Den ukrainske rapper har turneret i Europa ved flere lejligheder, og hendes musikalske talent står tydeligt frem! Alyona Alyona er en sand naturkraft på scenen. Med vanvittigt flow og groove leverer hun rap uden bling og forfængelighed, og i sine sange beskriver hun den uforskønnede situation for en ung generation i sit hjemland.