AMINA & SOSA & FVN DK

Scene
Arena
Show
14:00
Fredag 1. juli 2022
Tre lysende talenter rykker sammen ind på Arena


I år rykker tre stærke talenter ind på vores store Arena-scene. Det er tre kunstnere, som på ganske kort tid er vokset kunstnerisk, og som har et scenenærvær, der når helt ud til bagsiden af Arena-teltdugen. Derfor har vi dedikeret en eftermiddagsflade til Amina, FVN og Sosa, som kommer med store doser attitude, skarpe sange og tårnhøj live-energi.

Amina er leveringsdygtig i fløjlsblød R&B, som pakkes ind i pop og hip-hop, og som også har den rigtige attitude med i baglommen. Den dansk-somaliske sanger kommer hele følelsesspektret igennem med sine sange – der er sange til byturen med vennerne, søndagsbluesen og et boost til selvtilliden. Amina er en mønsterbryder, der inspirerer sine kønsfæller, og som synger for at gøre en forskel.

Første gang Amina slog sit navn fast var med nummeret ”Winter Season”, hvor hun havde Gilli med på vers. Hun fulgte siden op med ep’en Black Butterfly, som levede op til alle de store løfter, hendes tidlige singler afgav.

Sosa er en fremadstormende dansk-nigeriansk rapper med attitude og med en mission. Sosa er vokset op i Ishøj. På den danske musikscene så hun ingen med en hudfarve lige så mørk som hendes egen. Hun vidste fra en helt ung alder, at hun ville musikken, men der var ingen at spejle sig i. Sosa har taget den mission på sig. Hun vil være det forbillede.

Sammen med sin faste producer ShokoBeats skaber hun et udtryk, der er lige dele attitude og råt talent, med fortællinger fra gaden og drømmene for fremtiden. I 2021 udgav hun ep’en This Is…, som rummer en håndfuld sange, der netop viser, hvem Sosa er med rå gadepoesi.

FVN (udtales Feven som også er hendes borgerlige navn) er en dansk-eritreisk rapper, som bidrager i rigelige mængder til definitionen af ordet ’attitude’. Hun er ganske enkelt fab og flabet på samme tid. Og så er hun selvgjort!

På kort tid har hun opnået spilletid på P3 i både Danmark og Sverige og fået omtale i en stribe toneangivende magasiner og skabt omtale for sine liveshows.

I 2020 udgav hun sin debut-ep Twenty Sexy Playlist, som rummer den ene citérbare linje efter den anden, et kækt og flabet univers, en tydelig amerikansk klang (hun rapper på engelsk) og masser af hooks og solide beats. I hendes nye single ”Sleep” viser hun samtidig, at hun også kan synge.