Musikbranchen har et ansvar for at sikre, at en masse forskellige mennesker kan spejle sig i de musikere og artister, som er på scenen, på sociale medier, i musikvideoer, i radioen og mange andre steder.
Det ved, om nogen, foreningen Another Life. De har præsenteret hårde tal fra en undersøgelse om repræsentation i den danske musikbranche, som viser, at kvinder og minoriteter oplever markant mere diskrimination i musikbranchen end hvide mænd. Dette vigtige arbejde har vundet foreningen initiativprisen hos de danske musikkritikereres prisuddeling, Steppeulven.
Nu tager vi samtalen op i et talk-format på Flokkr, hvor vi kan høre fra artisterne selv samt fra deres publikum, hvorfor repræsentationen er vigtig – og hvilken effekt det har, når man ikke kan genkende sig selv i artisterne og musikerne.
Talken vil blive kurateret og modereret af Another Life. Samtalen inviterer fire deltagere, som er artister og debattører, som blandt andet er aktuelle fra enten Roskildes musikprogram eller fra debatscenen.
Foreningen Another Life er en non-profit forening, der arbejder for øget og forbedret repræsentation af minoriserede personer og kvinder i det danske musikliv. Foreningen arbejder blandt andet med vidensformidling og dataindsamling, der skal gavne og sikre arbejdet med en musikbranche, der skal være for alle – uanset alder, etnicitet, funktionsvariation, hudfarve, køn, seksualitet, socioøkonomisk baggrund og andre parametre, som kan forårsage ulighed.