ARLO PARKS UK

Scene
Avalon
Show
17:00
Fredag 1. juli 2022
Kæmpetalent leverer soveværelsespop med lækker bismag af indie-soul og jazz

 

Hun kaldes for en ”stemme for en generation”. Det er store ord, men kan nogen bære dem, er det Arlo Parks.

Den 21-årige, London-baserede musiker og digter taler med en stemme, som alle unge kan nikke genkendende til. Livet er en følelsesmæssig rutsjebane, det er der ingen tvivl om. Parks synger både om forelskelserne og turene i kulkælderen.

Hun pakker det hele ind i et spændende mix af soveværelsespop og indie-soul.

I 2021 udsendte hun sin debutplade, Collapsed in Sunbeams (smag lige på den titel engang!), og den har fået alle til at falde i svime over hendes lyd, tilgang og personlighed. Alt spiller simpelthen for hende. Ikke mindst musikken.

Hun kan fylde mange himle med alle de stjerner, som anmeldelser har beriget hendes plade med. Derfor virkede det også oplagt, at hun skulle løbe med den anerkendte Mercury Music Prize i 2021. Med dén pris følger der ofte en profeti om, at man bliver stor. Bare spørg tidligere vindere som Skepta og Arctic Monkeys. Hendes fangruppe tæller i øvrigt navne som Billie Eilish og Elton John.

Arlo Parks musik er som musik til tiden. Den er som et bjørnekram og en forsikring om, at alt nok skal blive ok, når verden synes mørkest og ude af kontrol. Hun kalder sig selv for en følelseslæser og er igen og igen blevet rost for at skrive om seksuel identitet, mental sundhed og kropsimage. Alt det gemmer sig inden i den honningsøde og fjerbløde lyd med vuggende neo-soul, beats, akustisk guitarklimpren og så den dødlækre stemme. Skønheden kan så sandelig godt bo i smerten, og sangene er en kærlig reminder om at omfavne følelsernes turbulens.

Tænk sig at al denne intimitet, som bor på pladen, så ubesværet lader sig flytte ind på en livescene. Når Arlo Parks synger, rammer hun sådan en konverserende stil, som om hun betror sig direkte til dig. Hun spiller med et fuldt band bag sig, og de relativt downbeat sange får et særligt forfriskende liv, som inviterer alle blandt publikum til at sætte fødderne lidt i gang.

Dette kæmpetalent er kun lige startet på sin himmelfærd. Fang Arlo Parks på vejen op, når hun optræder på Roskilde Festival 2022.