AROOJ AFTAB PK

Scene
Gloria
Show
12:30
Torsdag 30. juni 2022
Traditionelt poesisprog sammensmeltes med nyere smage af jazz og neo-klassisk skønhed. Hendes liveband er fyldt med stjernemusikere.


Arooj Aftabs kompositioner er som at lytte til et slags soundscape af Pakistan. Det er også hendes fødeland, og hun bor nu i Brooklyn.

Den 36-årige musiker udgav sit første album, Bird Under Water, i 2014. Det gav hende en plads med sangen “Lullaby” på den amerikanske radiostation NPR's liste over 200 bedste sange af kvinder fra det 21. århundrede.

Der var ingen tvivl om, at Aftab havde et særligt talent for at sammensmelte poesien fra de pakistanske stilarter qawwali og sufi med moderne, fortolkende riffs fra rock, klassisk og jazz.

På 2018-udspillet Siren Islands synger og spiller hun alle guitarer og synthesizere selv. alt er indspillet live med gavmild dosering af loop-pedaler, hvilket resulterer i en smuk ambient-lignende hvirvel af lyd, der fragter dig til et fjernt drømmeland.

Til sit tredje album havde hun til hensigt at lave en række højenergiske dansesange. Men efter at have mistet sin lillebror faldt hun i en dyb sorg havde behov for at ændre sin musik markant.

Hun rakte ud efter ghazalerne. Det er det tætteste, Sydasien kommer på blues og der en musikalsk form gennemsyret af tab og længsel. Og når man lytter til Arooj Aftabs album Vulture Prince, er det ikke svært at mærke de sørgelige toner. Ghazalens længselsfulde klang er bragt sammen med minimale kompositioner, der trækker på både jazz, hindustansk klassisk musik og folkemusik.

Dette har resulteret i to nomineringer ved den amerikanske GRAMMY, for 'bedste nye kunstner' og 'bedste globale musikoptræden'.

Arooj Aftab har sammensat et stjernespækket liveband til sin første optræden på Roskilde Festival. Det består af Shahzad Ismaily på bas, Greg Fox på trommer, Maeve Gilchrist på harpe og Gyan Riley på guitar.

Greg Fox var optrådte som en slags artist in residence på Roskilde Festival i 2016. Den tidligere Lithurgy-trommeslager spillede tre koncerter med tre forskellige projekter. Til en af ​​dem havde han Shahzad Ismaily med, som også er kendt for sit samarbejde med folk som Marc Ribot. Så forvent mesterligt basspil til denne særlighed lejlighed! Gyan Riley, søn af den minimalistiske komponist Terry Riley, er også med i dette band, det samme er den skotske harpespiller Maeve Gilchrist. Alle vil sikre en solid musikalsk backing til Arooj Aftabs smukke sange!