ARTIGEARDIT DK

Scene
Arena
Show
00:15
Torsdag 30. juni 2022

Spiller som del af torsdagens program


Landets måske varmeste rapper gør genindtog på Roskilde Festival


”Din yndlingsrappers yndlingsrapper / Det er, hvad du kan kalde mig”.

Ardigeardit er ikke brovtende. Han er ærlig. Linjen ovenfor er plukket fra sangen ”Luft i dæk”.

Og 25-årige Ardit er så sandelig vokset i graderne til at være en yndlingsrapper for rigtig mange.

Både lyrisk og musikalsk er Artigeardit en af de mest spændende stemmer på den danske rapscene netop nu. Tekster fortæller udleverende historier fra rapperens eget liv, mens gyngende beats og bløde melodilinjer kæler for øregangene.

Artigeardit vinder på, at han balancerer sin musik; han formår både at være festrapperen, den følsomme rapper og den benhårde rapper. Denne dynamik kommer solidt til udtryk i hans efterhånden store sangkatalog.

Siden han udgav sit debut-mixtape Fristelse fordærver i 2016, er det gået stærkt for Artigeardit. Samme år debuterede han på Roskilde Festival, og han kom igen og igen hvert år frem til og med 2019. Efter en ufrivillig pause på to år er det atter engang oplagt at invitere Artigeardit med.

For han er en kunstner, der konstant vokser og udvikler sig. Han spiller udsolgte shows på de store scener, og han kan nu lægge tre studiealbums til sit navn og tilmed en vaskeægte sommerbasker med ”Er her”. Seneste plade, Held & lykke med at komme hjem, har sågar vundet Artigeardit en Danish Music Award for årets album.

Det er ofte live, at Ardit virkelig træder i karakter. Han er en solid livekunstner, der formår at eje scene og at have publikum i sin hule hånd, og så leverer han med skarpe raps, der altid sidder i skabet. Han bliver bakket op af trommeslager, keyboard og dj, der tilføjer en ekstra dimension til stemmen og energien fra hovedpersonen selv.