ASBESTOS IE

- lørdag 2. juli 2022


Mere om kunstneren
Instagram
Youtube
Website
Irsk gadekunstner udforsker, hvor hårde vi kan være ved os selv mentalt, og hvordan vi bør elske os selv mere. Find hans enorme værk på gavlen til Food Court-facaden.


Asbestos er en irsk kunstner, der har skabt værker til gaden i mange forskellige udtryk siden 2003.

I sit vægmaleri i Beat Myself Up på Foodcourts facade vil han fokusere på masker og mental sundhed. Asbestos bruger disse masker til at skabe karakterer. Maskerne lader ham konfrontere personlige og samfundsmæssige problemer og kommunikere med sit publikum på en sårbar, direkte og afslørende måde, som ofte er umulig, hvis der ikke bæres maske.

Værk fra Dublin

Med solidaritet som udgangspunkt vil Asbestos udforske, hvordan vi er nødt til at acceptere vores skrøbeligheder over for hinanden og være åbne omkring dem.

Dette værk viser ham iført en piñata-maske, med en kæp i hånden, klar til at give sig selv prygl. Det undersøger, hvordan vi ved at fremstå rolige og stærke kan gå op i limningen indeni – og at det er ok at være skrøbelig. Vi er hårde ved os selv over, hvordan vi har det, og hvad andre synes om os, når vi egentlig burde dele vores frygt og problemer.

Hvert portræt Asbestos skaber, rummer to versioner af ham selv, én virkelig og én fiktiv, i en kombination af fotorealisme og abstrakte, naive penselstrøg. I sine værker stræber Asbestos efter at fremprovokere en reaktion, men en reaktion som skaber dialog mellem ham og publikum. For hans værker kommer først for alvor til live, når de opleves og fortolkes af publikum.