BCUC ZA

Scene
Avalon
Show
23:00
Lørdag 2. juli 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Instagram
Spotify
Afro-psykedelisk funkmusik fra regnbuenationen


BCUC er en afro-psykedelisk septet fra Soweto, Sydafrika.

De blander det gamle med det moderne og føjer en ægte intensitetsfølelse til blandingen, idet de sætter bas og slagtøj op mod spyttende og chantende zulu-stemmer.

Bandet udgav deres debutalbum Our Truth i 2016. Sangene er fyldt med forskellige former for percussion og fløjter, hvilket skaber en minimalistisk, men alligevel kraftfuld lyd.

I 2019 udkom opfølgeren, The Healing. Bandet valgte denne titel, fordi de nedstammer fra... ja, stammer, som bruger musikken som terapi. Her kan du glemme alt om konventionelle sangstrukturer. I stedet får du bølger af lyd, der kaster sig frem og trækker sig tilbage som i et uvejr, hvor voldsomme passager domineret af vrede, deklamatoriske mandlige vokaler pludselig viger for en beroligende, sjælfuld kvindelig vokal.

BCUC tapper ind i deres forfædres ånder for at skabe en musik, der afspejler deres egen identitet, stolthed og modstand. Deres funky kompositioner strækker sig gerne over 20 minutter i en hvirvelvind af lyd, der minder om Fela Kutis afrobeat (sønnike Femi Kuti medvirker i øvrigt på den seneste plade).

Gruppen synger højlydt om de barske realiteter for fattige arbejdstagere i Sydafrika, og deres budskab er ofte politisk. Lyden er både hård, selvsikker og bestyrkende. Afrika, som det portrætteres af BCUC, er slet ikke fattig, men rig på tradition, ritualer og tro!

BCUC har spillet på Roskilde Festival to gange, i 2017 og 2018. I 2022 vender de tilbage!

Se lige Youtube-klippet herunder fra Roskilde Festival 2017, og læg mærke til, hvordan det lykkes BCUC at gøre en hel Roskilde-skare til jublende fans.