BEN LAMAR GAY US

Lokation
Gloria
Show
20:30
Lørdag 2. juli 2022
Mere om kunstneren
Spotify
Eksperimenterende Chicago-kunstner formår at sammensmelte alt fra jazz til brasilianske rytmer.


Den amerikanske kornettist, komponist og sanger Ben LaMar Gay er en af tidens mest interessante skikkelser på Chicagos sprudlende eksperimenterende musikscene.

Han er tilknyttet det progressive label International Anthem sammen med navne som Irreversible Entanglements, Makaya McCraven og Angel Bat Dawid. 

Ben LaMar Gay skabte for alvor opmærksomhed omkring sig selv med det anmelderroste album Downtown Castles Can Never Block the Sun (2018). Albummet er på én gang hans debut og en kompilation af ikke færre end syv albums, som han gennem årene havde indspillet med forskellige besætninger.

Både debuten, opfølgeren East of the Ryan (2019) og seneste album Open Arms to Open Us afspejler kornettistens eklektiske sensibilitet og alle de mange genrer og stilarter, som han har været i berøring med gennem tiden.

Hans fragmenterede elektro-akustiske lydkollager filtrerer på organisk vis tid, sted, farver og nuancer gennem et tæppe af bl.a. eksperimenterende jazz, funk, hip-hop, brasilianske rytmer og soulet vokal. Mens nogle numre lyder som Prince, der messer over baile funk, klinger andre mere Chicago-jazzet med kornet og basklarinet, og nogle stikker endda i retning af footwork og spoken word.

LaMar Gays altfavnende tilgang er dog aldrig tilfældig, men derimod en konstant udforskning og udvidelse af begreber om ‘det amerikanske’. En udforskning der gør, at man som lytter drages nysgerrigt mod LaMar Gays musikalske univers.

Med sine mange samarbejder og projekter gennem årene har Ben LaMar Gay spillet rundt omkring i både USA, Sydamerika og Europa. Når han gæster Roskilde Festival med sin kvintet, er det første gang han optræder på dansk jord.