BIFFY CLYRO UK

Lokation
Arena
Show
00:15
Onsdag 29. juni 2022

Spiller som en del af onsdagsprogrammet


Skotske rocklegender vender tilbage til Roskilde med deres storladne og hårdtslående sange


Biffy Clyro skriver musik til de STORE scener. Det er lige meget, hvor de spiller, deres musik har den dér storslåede atmosfære, der ligesom maksimerer alting.

Den skotske alt-rock-trio blander skurrende guitarriffs, skæve rytmer og vilde vokaler i højtløftede sange, der altid blæser taget (eller i vores tilfælde: teltdugen) af.

Bandet voksede frem i begyndelsen af 2000'erne, og de tiltrak hurtigt en loyal fanbase med deres punk- og progrock-influerede lyd, hvor de kombinerede catchy omkvæd med kompositorisk nysgerrighed.

Trioen brugte to årtier på at arbejde sig op mod rockens øverste himmellag, mens de undgik kedelige gentagelser, men altid skabte musik der søgte mod nye udtryk. Faktisk har Biffy Clyro altid været tro mod deres rødder – og den hårdtslående bund i deres lyd er altid at finde i lydbilledet, mens bandet også giver plads til nogle melodiske ørehængere.

Only Revolutions (2009) var pladen, der sparkede døren ind til et større publikum – og det sikrede bandet en nominering til den eftertragtede Mercury Prize. De følgende tre albums – Opposites (2013), Ellipsis (2016) og A Celebration of Endings (2020) – har alle indtaget førstepladsen på den britiske hitliste.

Biffy Clyros seneste album er det følelsesmæssigt tunge The Myth of Happily Ever After (2021). Det blev indspillet under COVID-19-pandemien og er fyldt med stærke følelser som frustration, vrede og længsel. Indestængt angst har sjældent lydt så godt, som det gør her!

Tag så alt dette og placér det på en live scene. Her har Biffy Clyro virkelig din ryg. Biffy Clyro er først og fremmest et live band. De spiller altid med en fyrig energi. Vi har haft fornøjelsen af dem på Roskilde Festival før i både 2010 og 2016. Bare se denne live-video, så er du ikke i tvivl om, hvad de kan levere!

Som de siger i Skotland: 'Mon the Biff!