BIG THIEF US

Scene
Arena
Show
16:00
Lørdag 2. juli 2022
Kraft og intimitet fra en af indie-scenens mest anpriste og elskede bands


2019 var året, hvor kvartetten Big Thief steg helt op på indierock-stjernehimlen.

I foråret udgav Brooklyn-bandet deres tredje album, U.F.O.F. En samling sælsomme, spøgelsesagtige folksange indspillet i en skov, leveret af fire musikere der havde kanaliseret en særlig kraft og synkronisering. I efteråret lyn-udgav Big Thief så Two Hands, et album de havde indspillet kort efter i Texas-ørkenen, som byttede forgængerens lagdelte, omhyggelige skønhed ud med mere rå live-indspilninger.

Big Thief havde allerede et imponerende bagkatalog og en ivrig fanskare, ligesom sanger og sangskriver Adrienne Lenkers soloudgivelser også har skabt en helt skrabet skønhed. Men i 2019 krystalliserede deres omdømme som en af genrens bannerførere. Begge Big Thief-plader endte på adskillige årslister i 2019.

Bandet har taget sig ekstra tid til at færdiggøre deres femte album. Dragon New Warm Mountain I Believe in You er den mystiske og dragende titel, og indholdet er mindst lige så dragende, som det er overvældende. Med hele 20 numre på, som stikker i mange retninger, har Big Thief skabt en stor plade i mere end én forstand. Det er, hvad Politiken kalder et ”paradoksalt mesterværk fuldt af revner og sprækker, liv og lappeskrædderi”, og det dufter lifligt af en tidlig kandidat til årets plade i 2022.

Vil du have en smagsprøve på, hvad de kan live? Bare klik her for en intens live-performance med en af bandets allerbedste sange, "Not". Du vil hurtigt mærke kemien, der bliver eksplosiv på scenen.

Bandet ved, hvordan de gør deres lyd mere rocket, når de spiller live. Lenker og hendes bandmedlemmer kan tage genrer som country, indierock, folk og klassisk rock og forene dem i Big Thiefs særegne udtryk. De lyder kraftfulde og delikate på én gang – en påmindelse om hvor meget et band kan udrette inden for standardrammerne af to guitarer, bas og trommer.

Du har en særlig oplevelse i vente, når Big Thief spiller på Roskilde Festival 2022. Glæd dig til at opleve et af de mest roste og elskede indie-bands netop nu.