BLACK PUMAS US

Scene
Avalon
Show
21:00
Onsdag 29. juni 2022
Solvarm soulmusik fra ny sensationsskabende Texas-duo

 

Et sted i Texas spirer der en brandvarm soulmusik op af jorden. Den bliver fremelsket af en talentfuld duo, som formår at trykke på alle de rigtige knapper – og som samtidig er et helt fænomenalt liveband. Og så forstår de, at soulmusik skal handle om følelsen, og at den gerne må tale lige så meget til hovedet som til hjertet.

Når du lytter til gruppens selvbetitlede debutalbum fra 2019, er det ikke svært at forstå den universelle appel, som de har. Pumalyden har den helt retro-rigtige varme fra soulmusikkens guldalder. Produktionen er sprød og defineret, og melodierne rammer en følsomhed, der taler ind i et her og nu.

Black Pumas’ frontmand Eric Burton (ikke at forveksle med den tidligere The Animals-sanger) voksede op i solrige Californien, og ligesom mange andre soulsangere pudsede han sangstemmen af ved at synge i kirken. Efter nogle år som optrædende gademusikant flyttede han til Austin, hvor han mødte Adrian Quesada, som havde en masse nyskrevne sange, der kaldte på en stemme som Burtons. Således blev Black Pumas født.

Black Pumas har forlængst optjent et ry som et fremragende liveband. På scenen bliver de til en sekstet, som føjer ekstra gnist til deres fine sange. Eric Burton er også en vaskeægte folkets mand, som endnu ikke er stødt på nogen barriere ved scenerne, som har forhindret ham i at løbe ned til sit publikum. Bandet har i øvrigt fået tildelt noget af et hædersbevis i deres hjem: Borgmesteren i Austin har erklæret 7. maj som den officielle Black Pumas-dag.

Resten af verden lytter også med. Til Grammy Awards i 2021 ikke bare optrådte Black Pumas. De var også nomineret i flere kategorier, herunder ’årets plade’. Det nærmest står i sol og stjerner, at det nok skal blive til mere for Black Pumas, som i skrivende stund er ved at brygge på plade nummer to.

Så de har masser af sange med i rygsækken, når de optræder på Roskilde Festival 2022. Gør jer klar, snart vil Black Pumas’ lune soulmusik spille om kap med solen.