CHVRCHES UK

Scene
Arena
Show
02:00
Fredag 1. juli 2022

Spiller som del af fredagsprogrammet


Storladen synth-pop fra den knuselskelige skotske trio


Glitrende synths, sukkersøde melodier og en boblende energi. Det er netop, hvad vi kender den skotske trio CHVRCHES for. Og vi kender deres koncerter for emotionelle udbrud af både glæde og melankoli, drama og generelt overskud.

Med deres hooks og forkærlighed for store armbevægelser bragte CHVRCHES pop med stort 'P' tilbage til synth-pop. Det var tydeligt fra starten. 2013-hittet "The Mother We Share" skød bandet højt op på pophimlen – og de har siden spyttet skarpe plader ud og bevist, at de er et band, der er kommet for at blive.

CHVRCHES har altid haft sangene, stilen og lyden til det store publikum. De tænder for de kulørte lamper og maksimerer alt på deres konstante rejse mod følelsesmæssig forløsning.

Bandets sande trumfkort er sangerinden Lauren Mayberry. Hun har en krystalklar stemme, der synger med lige dele glæde og melankoli. Og når hun optræder live, styrer hun scenen med rolig selvsikkerhed og karisma, mens hun danser omkring med en barnlig glæde. Hun er flankeret af Martyn Doherty og Jonny Scott, der håndterer alle instrumenterne.

CHVRCHES bærer bestemt deres hjerter uden på tøjet. Sangene flyder simpelthen over med følelser. Samtidig opfordrer de til fællessang og til at danse og hoppe op og ned.

Robert Smith fra The Cure er stor fan af bandet – og det er der god mening i. CHVRCHES leverer noget af det samme drama, som The Cures sange rummer. Det er ingen overraskelse, at Robert Smith synger med på nummeret "How Not to Drown" fra den skotske trios seneste album, det horror-tematiserede Screen Violence (2021).

Tidlige fans af CHVRCHES vil nok huske beundringen af, hvor meget lyd bandet kunne levere dengang med bare vokal, synths og trommemaskiner. De har siden da opgraderet deres live setup med en trommeslager, hvilket giver både dybde og umf til deres lyd.

Der er altid en følelse af katarsis, når man hører CHVRCHES spille deres sange live. Her kanaliserer de mørke følelser over i trodsige, lysende synth-popsange, der opleves allerbedst sammen med andre.

Gør dig klar til at synge og danse på livet løs, når CHVRCHES træder på scenen til en nattekoncert på Roskilde Festival 2022. Et kærkomment gensyn på Roskilde siden sidste besøg i 2016.