CIMAFUNK CU

Scene
Avalon
Show
19:30
Onsdag 29. juni 2022
De glohede lyde af afro-cubansk funk vil sætte din krop i bevægelse


Erick Iglesias Rodríguez, den cubanske sanger kendt som Cimafunk, har bragt et nyt groove til Havanas musikscene. Og til verden!

Ved at sætte funk til de cubanske rytmer (og vice versa) omfavner Cimafunk den pirrende legesyge i den tidløse cubanske musik med en stil fra det 21. århundrede, der også refererer til timba og trova.

Som showman er han blevet sammenlignet med James Brown, men hans flair kommer fra de afro-cubanske rytmer, der inspirerer hans musik.

Cimafunk har både groove, swing og de helt rette kropsbevægelser i sig. Tjek denne live-optagelse fra et nyligt show i Havana. Det skal nok få dig op af stolen og ud på dansegulvet!

Bandnavnet refererer til arven som en cimarrón – afrikanere der gjorde modstand og undslap slaveriet – samt til essensen i sin musik, som sigter mod at fravige de vanligt trådte stier ved at lege med rytmerne.

Cimafunk udgav sit debutalbum, Terapia, i 2017. Albummet eksploderede på Havanas musikscene, hvor det fyldte balkoner, almendrones (cubanske taxier som normalt blaster høj reggaeton), dansegulve og spillede på talrige boombox'e, som grupper af teenagere slæbte rundt i byen. Cimafunks hitsang "Me Voy" kunne høres overalt!

I 2021 udkom den funky cubaners andet album, El Elimento, som er fyldt med dansable sange, der dypper tæerne i både afrocubanske rytmer og klassisk amerikansk funk, rap og soul. Cimafunk har inviteret prominente gæster på besøg, bl.a. George Clinton, CeelLo Green og Lupe Fiasco.

Cimafunk har holdt travlt turneprogram i USA og er begyndt at skabe opmærksomhed omkring sig selv uden for det cubanske ørige. Nu venter Roskilde Festival.

Kom og mærk de tropiske luftstrømme, når Cimafunk indtager scenen.