COCO O. DK

Scene
Avalon
Show
13:00
Torsdag 30. juni 2022
Den danske sangerinde blotlægger sin sårbarhed med sjælfulde R&B-pop-ballader


Søger du musik, der er som balsam for sjælen, så er du kommet til det helt rette sted. Den slags er Coco O. nemlig leveringsdygtig i.

Den danske musiker leverer sange og – ikke mindst – et vokalarbejde, der er lige til at bade i. Hendes stemme er bærende for det decideret grundvoldsskælvende, også selvom hun leverer tonerne nok så blidt.

34-årige Coco O. har været noget af en rejse igennem.

Hun gjorde først opmærksom på sig selv som del af popsoul-duoen Quadron, som også fik det store udland til at lytte efter. Med base i Los Angeles samarbejdede Coco O. med bl.a. Tyler, The Creator (de to mødte i øvrigt hinanden første gang på Roskilde Festival i 2011!) og bidrog til soundtracket til The Great Gatsby med sangen ”Where the Wind Blows”.

Så gik hun solo.

I 2018 udgav hun en dobbeltsingle under titlen Dolceaqua. Et nyt, nøgent udtryk var født hos Coco O. Hun havde barberet lyden ned og gjort den intim, og hendes stærkeste våben, vokalen, stod helt fremme i lydbilledet. Det handlede om ærlighed. Men også om kærlighed. Den forliste af slagsen. Der er ikke mange derude, som synger bedre om knuste hjerter end netop Coco O.

I 2021 udgav hun sit solodebutplade It’s a Progress. Den er resultatet af det hjemmeskabte og lavet i en corona-nedlukningstid, hvilket er afspejlet i de minimalistiske arrangementer. Coco O. synger både om kærligheden, og hun synger en kritik af den mandsdominerede musikbranche.

Den danske musiker har både spillet på store scener og til intimkoncerter (herunder syv aftener i streg på en mindre københavnsk scene). Fælles for dem alle er, at hun indtager rummet med en særlig elegance og powerwoman-fremtræden, der bare sejrer. Se blot hendes nylige live-optræden ved P3 Guld, hvor hun ledsaget af korsangere og et klaver overbeviste alle.