DAKHABRAKHA UA

Scene
Pavilion
Show
16:00
Torsdag 30. juni 2022
Dette ukrainske band spiller ethno-kaos-musik. De hyldes af musikskribent som det bedste liveband nogensinde.


DakhaBrakha er et ukrainsk selverklæret “ethno-kaos”-band. Deres navn betyder “giv/tag” på et gammelt ukrainsk sprog, og når du oplever dem live, er det lige præcis, hvad de gør.

Det ukrainske band har afsæt i deres rige etniske musikarv, og herfra låner de løs fra arabiske, indiske, oprindelige australske og andre slaviske kulturer. Denne eklektiske blanding omgør de til et udtryk, der er deres helt eget.

Gruppens flair for drama falder dem helt naturligt. DakhaBrakha startede som et husorkester for det eksperimenterende ukrainske teater Dakh. Iklædt tårnhøje pelshatte, lange matchende kjoler og tykke perlehalskæder matcher bandets dramatiske fremtoning deres musikalske udtryk: De er lige dele syngende landsbyfolk og urbane avantgardister.

DakhaBrakha er kendt for at gøre fans ud af alle, der oplever dem live. Vi har endda set bandet beskrevet som det bedste liveband nogensinde!

Dakhabrakhas lineup består af tre kvinder og en mand, og deres sange er ofte båret af kvindernes flerstemmige sang i traditionel østeuropæisk stil.

Bandet har spillet på en lang række populære festivaler (de spillede første gang på Roskilde Festival i 2013) – og deres evne til at fremmane atmosfærer har placeret dem helt i front i popkulturen. Som eksempel er deres sang “Sho Z-Pod Duba” blevet brugt i HBO-tv-serien Fargo.

DakhaBrakhas blanding af folklore og teater har også en politisk brod. Tilbage i 2014 var bandet en del af Euromajdan-demonstrationerne i Kijev – og på deres 2016-album The Road fortolkede de musik fra de ukrainske regioner, som blev annekteret af Rusland. Faktisk har det ukrainske band i årevis afsluttet deres koncerter med at råbe: "Stop Putin! No war!" Det var, vel at mærke, før Rusland gik i krig mod Ukraine!

Glæd dig til et utvivlsomt følelsesladet show fra dette band, som stolt vil fremvise den rige ukrainske kultur. I disse krigsramte tider er det virkelig nødvendigt!