DANIEL AVERY UK

Scene
Apollo
Show
22:30
Onsdag 29. juni 2022
Stilfuld techno der fanger klubkulturens eufori. Denne sommer spiller Avery sine længe ventede første live shows.


Daniel Avery er en anerkendt producer fra Bournemouth, England. Han producerer musik, der er velegnet til både klubben og stuen derhjemme, og den favner både abstrakt techno, house, IDM samt ambient og shoegaze.

Den 36-årige producer udgav sit anmelderroste debutalbum, Drone Logic, tilbage i 2013, og den fungerer som en slags blåkopi for alt, hvad han har arbejdet på siden da. Han sørger altid for at føje melodier ind i sine skiftevist beroligende og bankende beats.

Hans senere udgivelser har bevæget sig hen mod øget en kontrast i lyd. Han elsker stadig sin techno, men han er ikke bange for at sætte trommemaskinerne på pause og skabe ambient-produktioner, der giver en følelse af flydende vægtløshed.

2018-pladen Song for Alpha var himmelstræbende med sine ambient-lyde, mens 2020-dobbeltudgivelsen Love + Light var inddelt i to forskellige lyduniverser: Den ene var fyldt med pulserende beats og støjende, industrielle synths, mens den anden bestod af mere spøgelsesagtige, flydende kompositioner.

Daniel Avery har ikke ligget på den lade side i nedlukningstiden. Allerede i 2021 var han klar med Together in Static, et album som oprindeligt skulle være en liveproduktion. Men på grund af coronasituationen i Storbritannien blev det ikke til noget, så i stedet forvandlede han det til et album. Together in Static sætter lyd til følelsen af at være væk fra klubberne. Det er en lyd, der forener kalejdoskopisk, synthbåren ambient med pulserende beats.

Når Avery befinder sig bag mixerne og foran et publikum, kan du se frem til en euforisk oplevelse med live produktioner, der aldrig stopper, men bygger og udvikler sig mod både tinder og dale. Og faktisk bliver dette en vaskeægte live-premiere. Hvis du ikke kender Averys musik, anbefaler vi stærkt, at du trykker på play på dette show. Det vil give dig et billede af den slags lyde, han fremtryller.

Vær med i dansefesten, når Daniel Avery optræder på Roskilde Festival 2022.