DANISH STRING QUARTET & DREAMERS’ CIRCUS DK

Lokation
Pavilion
Show
14:00
Torsdag 30. juni 2022
Nordisk folkemusik leveret af nogle af verdens mest kompetente musikere


Glæd dig til en eventyrlig koncert, når de to mesterlige orkestre Dreamers’ Circus og Danish String Quartet tørner sammen på Roskilde Festival.

Danish String Quartet (DSQ) har på en kort årrække gjort sig til et af de betydeligste navne på den danske og internationale musikscene.

De har markeret sig fornemt som fortolkere af det klassiske repertoire bl.a. af Carl Nielsen og Beethoven. DSQ har også lagt et stort arbejde i at lave konsekvente og levende opførelser af nutidige kvartetter, eksempelvis af Abrahamsen, Schnittke og Sjostakovitj.

Ud over deres overlegenhed inden for det klassiske repertoire har DSQ vakt opsigt i helt andre kredse end blandt kammermusiknydere. Deres indspilning Wood Works, der præsenterer skandinavisk folkemusik i løsslupne arrangementer, har vakt enorm opmærksomhed hos et ungt og stort publikum, som nu har fået øjnene op for kammermusikkens store kvaliteter.

Medlemmerne i DSQ er Rune Tonsgaard Sørensen, Frederik Øland, Asbjørn Nørgaard og Fredrik Schøyen Sjölin.

Dreamers’ Circus må kaldes nogle af de fremmeste ambassadører for den nye bølge af nordisk folkemusik.

Med deres smittende energi og dybe engagement har de fortryllet lyttere herhjemme, men de har også rejst rundt i verden og udbredt kendskabet til den nordiske folkemusik.

De har spillet i Sydneys berømte operahus, og de har turneret i Japan, hvor de bl.a. har fremført deres musik for den legendariske animationsfilmskaber Hayao Miyazaki.

Men selvom de ofte optræder i store koncertsale, har de aldrig givet køb på legesygen og evnen til at skabe intime møder med musikken.

Dreamers’ Circus består af de sublime spillemænd Nikolaj Busk, Ale Carr og Rune Tonsgaard Sørensen (ja, han går igen i begge orkestre).