DJ DIAKI ML

Scene
Apollo
Show
03:00
Torsdag 30. juni 2022

Spiller som del af torsdagsprogrammet


Mere om kunstneren
Instagram
Youtube
Spotify
Malisk dj producerer vanvittigt hurtig rave-musik, der får din krop til at danse hurtigere end nogensinde før!


Den gode musik til dansegulvet kommer ikke kun fra de åndelige hjemsteder i Detroit, Chicago, Berlin eller London. For tiden udkommer der en masse spændende musik fra det ugandiske label Nyege Nyege Tapes.

En af de kunstnere, de repræsenterer, er DJ Diaki fra Mali.

Han er festskaber tilhørende Balani Show-lydsystemet – en gadefest-institution der spiller elektroniske, opsplittede versioner af det marimba-agtige instrument balafon.

I visse hjørner af rave-universet er tempo en vigtig ingrediens. I DJ Diakis verden er tempo en dominerende faktor. Han blander Bamakos balani-kultur med elementer af footwork og drum’n’bass i hvad, der er blevet kaldt et essentielt afro-rave-udtryk.

I 2020 udgav han båndet Balani Fou (det betyder 'skør balani'), som er et kaotisk jordskred af forskellige rytmer, der spilles på én gang. Diakis balani er detaljeret komponeret med masser af dybde, der indledningsvis er maskeret af musikkens utrolige tempo (den er manisk hurtig!). Det er en stil, der afspejler den ekstatiske, danseglade stemning til Balani Show-festerne.

Fascinationen er det overvældende angreb af lyd, og du vil hurtigt finde dansens egen puls i de hurtige numre.

DJ Diaki har sat ild til dansegulvet i Berlin og i landsbyer i udkanten af Bamako. Nu vil han få dit hoved til at snurre og din krop gå amok på Roskilde Festival 2022.

DJ Diaki præsenteres sammen med Nyege Nyege Tapes, et Uganda-baseret pladeselskab, der bringer kaos til det digitale dansegulv, og som giver et outlet for kunstnere på tværs af det afrikanske kontinent.