DOPHA DK

Scene
Countdown
Show
21:00
Tirsdag 28. juni 2022
Den danske popkomet på vej mod stjernerne


Da Dopha udgav sin debutplade, The Game, i 2021, blev den kaldt for et album, som ”den danske musikscene har brug for”.

Dette behov hviler i, at Dophas musik står ud fra stort set alt andet på den hjemlige popscene.

Dopha hedder rigtigt Sofie Daugaard Andersen og kommer fra Østjylland. Det lyder jordbundet – på den gode måde, vel at mærke – og når Sofie bliver Dopha, er hun også den selvgjorte kunstner, som spiller sin egen guitar, og som skriver sine sange selv. Når hun så får dem indspillet, får den den helt rigtige popglans, som samtidig efterlader nok ømhed og kant til, at Dopha fremstår troværdig.

The Game er en plade, der er blevet rost alle steder, fordi den er fyldt med ørehængere for alle, der kan lide navne som Lana Del Rey, Taylor Swift og deslige.

Der fulgte en slipstrøm af populære singler, som har givet masser af rotationstid i radioen, og som også førte til, at Dopha optrådte på landsdækkende tv (se her og her). Singlen ”The Game” blev nomineret til ’Årets sang’ til musikkritikernes egen pris Steppeulven, og ved Carl Prisen blev Dopha nomineret til hele to priser, hhv. for ’Årets komponist inden for pop’ og ’Årets talentpris’.

Desværre landede The Game også uheldigt ift. en huserende pandemi.

Hele den bane, der var kridtet op for Dopha, blev langsomt visket ud igen. For hun havde ikke mulighed for at komme ud og vise sit værd. Vi havde ellers selv booket hende til Roskilde Festival 2020 (altså faktisk før pladen var ude), som jo heller ikke skete.

Dopha er den type kunstner, som man ikke sådan lige glemmer. Hun er heldigvis heller ikke den type kunstner, som lader sig slå ud af lidt modstand.

Skal man rigtig opleve Dopha, er det nemlig på en livescene. Her får hendes sange et andet og mere umiddelbart udtryk, alle linjer tegnes skarpere op, og hendes personlighed skinner meget mere igennem.

Så vi prøver igen.

Sørg for, at du er blandt dem, der senere i livet kan sige, at du så hende på vej op. Fang hende, når hun optræder på vores Countdown-scene på Roskilde Festival 2022.