DUA LIPA UK

Scene
Orange
Show
22:15
Torsdag 30. juni 2022
Den engelske popstjerne er en vaskeægte ”female alpha”, der har taget verden med storm. Endelig tilbage på Roskilde!

 

Dua Lipa er en vaskeægte ”female alpha”, som hun selv besynger i sit motiverende mantra i åbningsnummeret på sin basker af en popplade, Future Nostalgia.

Den 26-årige albansk-engelske musiker tog skæbnen i egne hænder helt fra starten. Blot som 15-årig flyttede hun fra forældrenes hjem i Kosovo til London for at jage en musikkarriere.

Da Dua Lipa første gang trådte på scenen på Roskilde Festival, var året 2018. Her red den engelske sangerinde på toppen af en stor opmærksomhedsbølge. Hun havde udgivet sin debutplade og blev hurtigt udråbt til at være Englands nye popdronning. Med singlen ”New Rules” gav hun ikke bare råd til en hær af unge kvinder, den fik hende også til at træde foran hitlistedominerende navne som Ariana Grande, Beyoncé og Rihanna.

Så kom Future Nostalgia og gjorde stort endnu større.

Future Nostalgia blev den store, samlende popplade i året 2020, der var præget af, at verden var lukket ned. Future Nostalgia er blevet kaldt ”kraftfuld popperfektion”, ”højoktan poplyksagelighed”, og sangerinden selv er blevet kaldt for en ”vaskeægte popvisionær”. Dua Lipas kærlige nik til disco, 80’er boogie og house er den perfekte lyd til lige nu, og hendes velvirkende mix af inspirationer binder lyden sammen til et perfekt hele!

Bare lyt til singler som ”Don’t Start Now”, ”Physical”, ”Break My Heart”, ”Hallucinate” og “Levitating” – de taler deres eget tydelige sprog.

Dua Lipa havde et overskudslager af sange, som hun gjorde plads til med den såkaldte Moonlight Edition af Future Nostalgia, som udkom i 2021 og bl.a. rummer kæmpehittene ”Prisoner” med Miley Cyrus, ”Un Día (One Day)” med J Balvin, Bad Bunny og Tainy samt ”Levitating”.

2022 har budt på et vaskeægte summerhit, hvor Dua Lipa er gået sammen med Megan Thee Stallion (som jo også spiller på årets festival) om nummeret ”Sweetest Pie”. En slags flirtende kusine til Cardi B og Megan Thee Stallions mere seksuelt aggressive ”WAP” fra forrige år.

En helt frisk måling viser, at Dua Lipa er den kvindelige kunstner, der lyttes mest til på Spotify på tværs af tid, og hun den pt. femte mest streamede kunstner i det hele taget.

Dua Lipa var en stor stjerne, da hun først spillede hos os. Når hun vender tilbage, er hun større end nogensinde. Så forvent, at der bliver godt pakket foran Orange Scene, når denne popkomet indtager scenen.