DUMA KE

Lokation
Gloria
Show
00:45
Torsdag 30. juni 2022

Spiller som del af torsdagsprogrammet


Mere om kunstneren
Instagram
Spotify
En duo fra Nairobis metalscene som føjer techno til helvedesguitarer og forvrængede vokaler


Scenen er sat i Nairobi, Kenyas hovedstad.

Her finder du en vildtvoksende undergrund af metalbands. Et væld af grupper som dækker mere eller mindre alle metallens subgenrer ind. Det bliver for alvor interessant, når disse nicher vokser videre og udvikler deres helt egen lyd.

Det gør Duma.

Duoen blev dannet i 2019 og består af Martin Khanja (elektronik, guitar) og Sam Karugu (vokal), der opkaldte projektet efter kikuyu-ordet for 'mørke'.

Sammen bygger de bro mellem klubscenen og den buldrende metalscene. Med andre ord føjer de sonisk uvejr til dansegulvet.

Duma lyd blander det piskende tempo og den oprørske holdning fra hardcore-punk og thrashmetal med knogleknusende breakcore og rå, nihilistisk industrial-støj gennem en klaustrofobisk malstrøm af skrig.

Duma udgav deres selvbetitlede debutalbum i 2020. Det har begejstret nogen, mens det har fået andre til at klø sig i nakken over, hvad det er for en fremmedartet lyd, de hører. Det er dét, Duma kan. De har en nærmest surrealistisk tilgang til både metal og elektronisk musk – og slutresultatet er ekstrem lyd! Udfordrende, bestemt, men også banebrydende!

Duma præsenteres sammen med Nyege Nyege Tapes, et Uganda-baseret pladeselskab, der bringer kaos til det digitale dansegulv, og som giver et outlet for kunstnere på tværs af det afrikanske kontinent.