EEE GEE DK

Lokation
Countdown
Show
21:00
Mandag 27. juni 2022
Popmusik med bredt udsyn og med en indbygget skandinavisk inderlighed


At stå på tærsklen til voksenlivet kan være svært. Du skal få styr på dig selv og vide, hvad du kan og vil. Den slags er ikke uden frustration og tvivl.

Bare spørg Emma Grankvist, bedre kendt som eee gee. Hendes vejen til musikken og et gennembrud har været belagt med visse forhindringer.

Fra at arbejde som tjener over en popkontrakt på et major label med sin tidligere popgruppe Young Tiger og så hele vejen tilbage til start igen.

Pludselig landede en pladekontrakt med det australske label Future Classic, som bl.a. udgiver Flume og Jagwar Ma. Under navnet eee gee fandt hun sin lyd, og herfra gik det stærkt.

Debutsinglen ”Favourite Lover” strøg direkte ind som P3’s Uundgåelige i 2021. Siden er der fulgt flere stærke singler, herunder ”Bad Person”, ”Killing It” og ”All Or Nothing”, der står som en signatursang om at stå midt i ungdommen og stresse over, om man tør satse på sin drøm eller må lade sig nøjes.

eee gee satsede og vandt! Se blot titlen på hendes debutalbum: Winning,

Pladen har hentet bred ros alle steder (der strøs med stjerner her, her og her).

Hendes popmusik om indre konflikter svømmer rundt i en særlig inderlighed og nostalgi, der både kalder på de amerikanske vidder og på en mere skandinavisk melankoli. Hvis du er fan af navne som Lana Del Rey, Taylor Swift og Weyes Blood, så må du endelig ikke gå glip af eee gee.

Fang dette kæmpetalent, når hun optræder på Rising-scenen på Roskilde Festival 2022.