ETUK UBONG & THE ETUK PHILOSOPHY NG

Scene
Avalon
Show
01:30
Fredag 1. juli 2022

Spiller som del af fredagsprogrammet


En ny stemme på den internationale jazzscene


Lagos-baserede Etuk Ubong er del af en længere række fyrige, afrobeat-rodfæstede, hard bop-influerede trompetister, som trækker tråde tilbage til Tunde Williams, der var en af de grundlæggende medlemmer af Fela Kutis banebrydende band Africa 70 i 1960'erne.

Etuk Ubong kalder sin lyd for 'earth music', som er kendetegnet ved hurtige tempi, kraftige horn og stærkt ladede socialpolitiske tekster.

Med andre ord, der blæser spændende vinde i dette projekt!

Ubong debuterede i 2017 i eget navn, da han udgav Tales of Life. Før da var han medlem af The Positive Force, afrobeat-ensemblet der blev ledt af Fela Kutis ældste søn, Femi.

Anerkendelsen omkring hans navn steg markant i 2019, da han optrådte på EFG London Jazz Festival og i smeltediglen af Londons alternative jazzscene, Steam Down.

På sit andet album, Africa Today (2020), vender Etuk Ubong sig i en mere afrikansk retning. Albummet blev indspillet med et 11-mandsband. Der er skruet mere op for vokalerne, og der er et særligt rytmisk præg fra ritualmusikken ekombi, der stammer fra efik-folket i Nigerias Cross River State, hvor Ubong er født.

Resultatet er magisk, energisk og dansabelt. Prøv selv at se og lytte. Etuk Ubongs liveoptræden er decideret fortryllende og noget, du ikke bør gå glip af! Vi ses ved scenen til en ordentlig omgang 'earth music'!