EVRITIKI ZYGIA GR

Scene
Pavilion
Show
22:00
Torsdag 30. juni 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Website
Spotify
Lad dig hypnotisere af thrakisk psykedelisk folkemusik


Gør dig klar til en særlig type folkemusik.

Evritiki Zygia (eller med den græske stavemåde: Εβρίτικη Ζυγιά) spiller med en vildskab, spiller med en vis vildskab, der fremmaner både de gamle traditioners ånd og en progressiv insisteren. Og pas på – det er ganske hypnotisk!

Evritiki Zygia har været lokalt aktive på deres hjemegn i Evros i over et årti, hvor de er kendte for deres optrædener med musikalske stilarter fra regionen Thrakien, som breder sig over de nuværende grænser mellem Bulgarien, Grækenland og Tyrkiet.

Thrakien anses som Orfeus' hjemland; han var ifølge den græske myte den vigtigste repræsentant for sangkunsten og den thrakiske lyre.

Evritiki Zygia formår at bringe det gamle Thrakien helt ind i nutiden.

Bandet anvender ældgamle instrumenter som den fløjte-lignende kaval, sækkepibe, thrakisk lyre og davul-tromme sammen med elektroniske droner og Yorgos Drikoudis' tangentarbejde på Moog og orgel.

Resultatet er fortryllende psykedelisk folkemusik, der inviterer dig til at danse omkring og finde vej ind i trancen. Prøv at lytte til deres plade Ormenion – den vil bringe dig et sted hen, som er både varmt og forførende.