FONTAINES D.C. IE

Lokation
Avalon
Show
17:30
Onsdag 29. juni 2022
Irske post-punkere udvikler yderligere på deres formørkede udtryk med stadigt større popularitet til følge

 

"I'm gonna be big," sang Grian Chatten i åbningsnummeret på Fontaines D.C.'s debutalbum Dogrel. Det lød som en profeti født ud af en hårdtarbejdende stædighed.

Det er vanskeligt at komme i tanke om et indieband, der er steget lige så meget i graderne, som tilfældet er med Fontaines D.C.

Kvintetten løb op ad trapperne med to trin ad gangen: Først spillede de på pubberne, så på spillestederne, så i teatersale – og på festivaler, selvfølgelig! Dogrel blev nomineret til den velansete Mercury Music Prize, og dens sange lå i fast rotation på mere end bare indie-orienterede radiostationer.

Bandets energiske opdatering af det betongrå post-punk-udtryk er blevet erklæret så godt, at de sætter niveauet for mainstream indierock-bands.

Fontaines D.C. spillede på Roskilde Festival i 2019. De, som befandt sig i koncertteltet, var vidner til et tændt band. De bragte en nerve til scenen, der eksploderede i rå energi og solid rocklyd.

Der har siden været stor efterspørgsel efter Fontaines. En travl turné bragte bandet rundt i hele verden. Det bragte dem også i knæ. Midt i øjet af sådan en popularitetsorkan, vendte bandet blikket indad mod deres indre uro og fandt således inspiration til en ny plade.

Der skulle kun gå lidt over et år fra debuten, til de var klar med deres triumferende opfølger. På A Hero's Death har bandet skruet lidt ned for energien til fordel for mere langsomme, melodiske anthems. De lukker stadig ikke meget lys ind i deres univers. Men de har fremmanet nogle effektive mantraer som "life ain't always empty" (lyt til titelnummeretA Hero's Death). Det er altså ikke kun nedadvendte mundvige, man ser fra bandet.

Vi glæder os til at se Fontaines D.C. tilbage på Roskilde Festival. Dette er et band, som lader musikken tale, ofte ledsaget af hektiske stroboskoplys, der hektisk blinker sig ind i stemningen. Og på trods af den alvorlige og dystre tone er deres koncerter faktisk en decideret opløftende oplevelse! Vil du have en smagsprøve? Prøv denne live-optagelse.