FRED AGAIN.. UK

Scene
Apollo
Show
02:00
Lørdag 2. juli 2022

Spiller som del af lørdagsprogrammet


Én de mest indflydelsesrige producere leverer følelsesladet electro-pop i eget navn


Fred again.. kan skrive samarbejder med navne som Stormzy, Ed Sheeran, Romy (fra The XX), Headie One og Brian Eno på cv’et.

De britiske hitlister har bogstaveligt talt haft Freds navn stående overalt. Igen og igen. Han har stået som sangskriver eller producer bag flere sange, end du lige aner. Han var i øvrigt også den yngste producer nogensinde til at modtage en BRIT Award for 'Årets producer'.

Så bid mærke i navnet: Fred again.. (stort F, resten med små bogstaver, to punktummer til sidst).

Nu rejser han sig fra producerstolen og træder ind i en solokarriere.

Brian Eno – som agerer som Freds mentor –opfordrede ham til at gå solo. Og da han alligevel konstant brygger på nye sange, hvorfor så ikke sætte sit eget navn bag nogle af dem?

Freds skaber musikantologier som en slags dagbog. Han laver små nedslag i lyd fra et sted i sit liv, som fotografier eller øjeblikke i hans verden.

Denne tilgang har allerede resulteret i to albums, Actual Life og Actual Life 2. Han har tidligere udtalt, at han vil lave to albums om året!

Den 28-årige producer bruger samples og klip fundet på internettet, som han forvandler til en symfoni af trommer, strygere, klaver og stemmer fra mennesker omkring ham. Det er et vidunderligt mix, der blander klubstemning med hans egen dygtige popsangskrivning.

Det er musik med følelser, der handler om pandemien, om sorg og om tab – men også om håb. Den fungerer som et soundtrack til den tid, vi befinder os i, og der er en sang for enhver følelse, du har følt gennem de seneste par år. Albummene udvikler sig og styrer i sidste ende mod sollyset.

Og det er præcis sådan, du skal forestille dig Fred again..s koncert på Roskilde Festival. Han tager dig med på en følelsesladet rejse og leverer både eftertænksomme øjeblikke og upbeat melodier til dine dansende fødder. Til sidst vil du føle dig decideret opløftet.

Gå ikke glip af Fred again.. Tryk i stedet play-knappen til hans musik, og du snart finde ud af, at du vil høre den igen og igen og igen...