GABESTOK DK

Scene
Rising
Show
15:30
Tirsdag 28. juni 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Spotify
Hadefuld black metal leveret med masser af groove


Er du klar til at blive disciplineret? Det danske band Gabestok har en lyd, der svarer til det gamle afstraffelsesinstrument. Stik du blot dit hoved og hænder ind i rammen og smag på dette.

Gabestok er et tomandsband – Fleep på guitar/vokal og DØ på trommer – og de er temmelig meget anti-det-meste.

Med nik til punk og thrash metal spiller duoen ætsende black metal med et (naturligvis!) nihilistisk livssyn. Bare se på sangtitler som “Du får først fred når du dør” and ”Du giver mig udslæt”. De dystre stemninger forvandles til en aggressiv FU-attitude med tempofyldte sange, overstyret distortion og grumme skrig.

Gabstok husker groovet i deres sange, og de er ikke bange for at sætte tempoet ned engang imellem. Og når de gør det, tilføjer de ofte et dystert orgel til deres lyd.

Gabestok blev første gang præsenteret for verden på compilationen Korpsånd – An Introduction to the New Wave of DKBM (lyt), som er fyldt med unge black metal-bands fra det københavnske modkultur-arnested Mayhem.

Bandet udgav deres debutalbum 3 i 2019, som blev efterfulgt af 2021-udspillet Én gang rådden, altid rådden i 2021. Det er catchy, det er grimt og groovy.

Der venter ren afstraffelse, når denne gale duo slipper deres vrede musik løs på Roskilde Festival 2022.