HAIM US

Scene
Orange
Show
19:30
Lørdag 2. juli 2022
Bredspektret pop-rock fyldt med hooks fra tre vidundersøstre

 

De tre søstre i HAIM (bandets navn er også deres familienavn) har udviklet en signaturlyd i årenes løb: Deres stramme popsange glinser og glitrer med slagkraft i en fantastisk blanding af Fleetwood Mac-inspireret rock, 80'er-synthpop og 90'er-R&B.

Este, Danielle og Alana voksede op i en musikalsk familie og begyndte at spille instrumenter i en tidlig alder. De var forgabt i den Los Angeles-baserede rockhistorie – og deres musik har altid haft en særlig californisk glans over sig.

HAIM ramte plet med debutalbummet, Days Are Gone, fra 2013. Anmelderne storroste udspillet, og det førte til, at bandet blev Grammy-nomineret som 'bedste nye kunstner '.

Det følgende år spillede søstrene på Roskilde Festival og viste, hvordan man skruer op og tilføjer ekstra energi og knas i et liveshow, der fremstod langt mere rocket og løstøjlet i forhold til studiooptagelserne.

Siden da har trioen raffineret deres sepia-tonede californiske softrock/pop-lyd, rig på harmonier og omkvæd der sætter sig fast, med 2017-opfølgeren Something to Tell You, som rummede yderligere solbeskinnede hits som “I Want You Back” og “Little of Your Love”.

De tre søstre er også et varmt navn som samarbejdspartnere i andre kunstneres sange. I senere tid har de medvirket i sange hos en mangfoldig flok af navne, der tæller Taylor Swift, Charli XCX, Clairo, Primal Scream, Dirty Projectors og The Lonely Island – og Danielle Haim sang desuden på Vampire Weekends Father of the Bride-album.

På bagkant af heftig tourvirksomhed og nogle personlige nedture begyndte trioen at arbejde på deres tredje album. Women in Music Pt III rummer en masse personlige sange, og føjer endnu mere spænding og diversitet til udtrykket. Det er helt forståeligt, at pladen er blevet kaldt bandets skarpeste og mest eventyrlige indtil videre. Det lover rigtig godt for søstrenes tilbagevenden til Roskilde Festival!