HANNAH JADAGU US

Scene
Gloria
Show
16:30
Lørdag 2. juli 2022
Ung soveværelsesproducer laver forbløffende sange


Hvad har man brug for for at lave musik?

Hannah Jadagu har bare brug for en mobiltelefon. Den opfindsomme 19-årige soveværelsesproducer laver al sin musik via sin iPhone.

Hun startede sin karriere med at lægge musik op på Instagram. Det tog ikke lang tid, før Sub Pop Records bankede på og skrev kontrakt med hende.

I 2021 udgav hun sin debut-EP What Is Going On?, som indeholder fem sange med soveværelsespop, der kommer langt uden for den fysiske begrænsning af de fire vægge. Hver sang er melodisk og blød, og hver tekstlinje er så ægte og inderlig, at det føles som en samtale med en nær ven.

Sangene indkapsler tanker, håb og frygt, der er forbundet med at vokse op som ung sort kvinde i USA, med temaer om empowerment og et livsklogt verdenssyn, der er vævet ind i sangene. 

Jadagu indhyller sine bekymringer i glimtende lag af alternativ popglasur. Hun tilføjer vidunderligt klingende guitarer og lag på lag af vokaler, der synger lige ind i hjertet.

Det tog ikke lang tid, før Jadagu flyttede sin intime musik ud på livescenerne. Hun har været på turné med bl.a. Beach Fossils, Wild Nothing og Ritt Momney – og hun tiltrækker virkelig opmærksomhed. Omgivet af et fuldt band får hendes sødt klingende sange en helt anderledes form for live-følelse.

Hannah Jadagu arbejder i øjeblikket på sit debutalbum, så når hun besøger Roskilde Festival, kan vi forvente masser af nye numre.