H.E.R. US

Scene
Arena
Show
23:45
Fredag 1. juli 2022
Drømmende og langsom R&B fra ny stjernemusiker


Navnet er Gabi Wilson. Men du kan bare kalde denne fantastiske kunstner for H.E.R. (en forkortelse for Having Everything Revealed).

Hun er en af de mest anerkendte nyere R&B-navne – lige siden 2016 hvor hendes første ep fandt et begejstret publikum. H.E.R. hyldes vidt og bredt for sine samtidigt sårbare og selvsikre kærlighedsballader og skarpe protestsange.

Den 24-årige singer-songwriter maksimerer kraften i sin honningbløde vokal som en poetisk og nogle gange direkte tekstforfatter, som på et øjeblik kan slå over og blive en overbevisende MC.

Det forgangne år har været decideret vildt for H.E.R.

Hun vandt en amerikansk Grammy for “I Can't Breathe", hendes hjerteskærende protestsang som hun skrev som en reaktion på mordet på George Floyd. Senere modtog hun en Oscar for “Fight for You”, hendes sjælfulde bidrag til filmen Judas and the Black Messiah.

Og så udgav hun sit debutalbum Back of My Mind, en overlegen samling sange som viser, hvad hendes musik kan i fuldt flor. Den har R&B som udgangspunkt, men søger mod den helt brede panoramiske soulmusik, der på forunderlig vis bliver mere universel, mens den også fremstår helt personlig. For at citere sangerinden selv: “You can’t put a label on something that touches everybody”.

Når H.E.R. ikke skriver sin egen musik, har hun succes som medsangskriver hos andre kunstnere. Tag f.eks. Daniel Caesars "Best Part", YGs "Slide" og Skip Marleys "Slow Down". De har alle det dér magiske H.E.R.-præg.

I 2021 leverede H.E.R. en storslået optræden ved Superbowl. Med blot en guitar og sin stemme fik hun alle på stadion til at tabe kæben. Hun kan også lave multiinstrumentale tricks. Da hun for nylig optrådte på Apollo Theater i New York, spillede hun både klaver, guitar, bas og trommer. Hun binder det hele sammen til et fantastisk show, som du bestemt ikke bør gå glip af, når H.E.R. spiller på Roskilde Festival 2022.