ICEAGE DK

Lokation
Avalon
Show
01:00
Lørdag 2. juli 2022

Spiller som del af lørdagsprogrammet


De danske stjernestormere begejstrer atter med deres ætsende og melodisk søgende post-punk


Iceage er blandt dansk musiks allerstørste eksport-stoltheder netop nu.

Da de fem drenge startede bandet, var de blot 17 år og kunne knap nok mestre egne instrumenter. Men viljen, visionen og ildhuen har siden bragt dem langt. Tag blot et kig hos feinschmeckermusikmediet Pitchfork – de har givet topkarakter til samtlige af bandets fem plader.

Iceage voksede ud af det københavnske arnested for ny eventyrlig og rebelsk musik, Mayhem. Det musikalske afsæt var et iskoldt og råt post-punk-udtryk a la Sods (før de forvandlede sig Sort Sol) og Birthday Party (Nick Caves første band). Det betød masser af dissonans, snerrende vokaler og en indædt mørk energi. Løbende indfandt et ekstra gear og et musikalsk overblik, der bragte nye lag til Iceages musik for hver nye plade, de sendte på gaden.

Københavnerbandets femte og seneste album, Seek Shelter, som udkom i 2021, er blevet hyldet vidt og bredt som bandet stærkeste hidtil. Også her fremelsker Iceage nye udtryk. Med inspiration i alt fra Rolling Stones til 90’ernes britrock og med en spændende leg med gospelkor står Iceage frem på den internationale musikarena som noget af det (fortsat) mest spændende lige nu.

Vi har haft Iceage på Roskilde Festival, siden den spæde start (første show var i 2010). Løbende har vi fulgt dem i deres stjernefart og set dem udvikle sig til at blive et decideret fænomenalt liveband. Lad det derfor være sagt, at det bør stå på alle rockfans’ tjekliste at opleve Iceage live. Fang dem til Roskilde Festival 2022!