IMARHAN DZ

Scene
Avalon
Show
15:00
Lørdag 2. juli 2022
Ørkenblues-bandet viser nye generationer vejen med deres lyd


I omtrent 20 år har tuareg-kulturen og -musikken fascineret verden.

Deres nærmest hellige poetiske sange har inspireret vestlige sangskrivere som José Gonzales og Kurt Vile, mens virtuositeten i deres guitarspil fascinerer guitarhelte som Jimmy Page, og endelig imponerer deres spirituelle og meditative kvaliteter elektroniske producere som Four Tet.

Imarhan er længe blevet udpeget som officielle arvinger til Tinariwens ørkenblues-trone.

Imarhan har et frisk greb på genren og er blevet en slags bannerførere for den nye tuareg-generation.

Kvintetten har for nylig bygget deres eget studie i byen Tamanrasset i Algeriets sydlige del af Sahara. Imarhan er således blevet talsmænd for den unge tabte tuareg-generation, der er blevet glemt af regeringerne i området.

Med deres tredje og seneste album Aboogi (2022) dykker Imarhan ned i tuaregernes ritualer og aner. Selv om de er tro mod de traditionelle arrangementer og rytmer, giver de tuaregmusikken en opdatering med nogle seriøst funky greb og en gavmild dosis psykedelia. På pladen byder de samtidig velkommen til en bred vifte af gæster, f.eks. Abdallah Ag Alhousseyni fra Tinariwen, Gruff Rhys fra Super Furry Animals og den sudanesiske sanger og oud-spiller Sulafa Elyas.

Selvom Imarhan er drøngode i studiet, er det alligevel til koncerterne, at bandet virkelig kommer til sin ret. Guitarriffene slår gnister med den særlige blåtonede bluesklang, mens resten af instrumenterne (de har bl.a. to percussionister med for at sikre fantastiske polyrytmer) væver sig sammen til en organisk helhed.

Kom og mærk ørkenstøvet mod kroppen, når Imarhan tænder for forstærkerne på Roskilde Festival 2022.