IRREVERSIBLE ENTANGLEMENTS US

Lokation
Gloria
Show
15:45
Torsdag 30. juni 2022
Mere om kunstneren
Facebook
Instagram
Spotify
Free jazz-kollektiv spiller for de sortes frigørelse med vide rammer og poetisk saft og kraft


Slip jazzen fri. Ikke bare for de snævre rammer af nodeark og harmoniske strukturer. Men også som et egentligt frigørelsesprojekt.

Irreversible Entanglements blev dannet i 2015 efter politidrabet af den caribiske immigrant Akai Gurley – til en protestdemonstration mod politibrutalitet.

Deres mål var at forbinde den afrofuturistiske poesi fra Moor Mother med et uortodoks, improviseret greb på free jazzen som en motor for de sortes frigørelse.

Bandet bestod i sin oprindelige kerne af saxofonist Keir Neuringer, poet og vokalist Camae Ayewa (Moor Mother) og bassist Luke Stewart. Senere kom også trompetist Aquiles Navarro og trommeslager Tcheser Holmes med i bandet.

Kvintetten udgav i 2017 deres selvbetitlede debutplade, som er fyldt med frihedsorienteret free jazz. Hver sang er bundet sammen af Camae Ayewas poetiske fortællinger om den sorte races traumer, overlevelse og styrke.

Irreversible Entanglements har nu udgivet tre plader, som samlet definerer en potent og rå jazzlyd, der kommer forbi både spirituals, Afro-Latin folk, avant-garde, soul og senest også elektroniske virkemidler.

Bandets seneste dobbeltalbum, Open the Gates, udkom i november 2021. Det blev indspillet på blot en dag og bygger videre på bandets grænsesmadrende musikaktivisme, der tager favntag med både vellyd og kakofoni. Albummet er blevet kaldt deres mest eventyrlystne og eklektiske udspil indtil videre og ligeledes hyldet som ét af 2021’s allerbedste jazzalbums.

Hvis du vil opleve ét af tidens mest virile, kompositorisk nysgerrige livebands, så må du ikke gå glip af Irreversible Entanglements.

Husk også, at Moor Mother også optræder i eget navn på Roskilde Festival 2022.