JENS SETTERGREN DK

- lørdag 2. juli 2022


Mere om kunstneren
Instagram
Website
En baby som et uspoleret væsen. Fra 3D-model til levende menneske. Oplev transformationen gennem lentikulært tryk.


Er et nyfødt barn et menneske, der ikke er blevet formet af samfundets normer endnu? Og hvordan forestiller vi os fremtidsprognoserne, der ligger foran samfundets yngste borgere i dag?

Det er den slags spørgsmål, som Jens Settergrens kunstværker på Roskilde Festival stiller.

Settergren har skabt en række lentikulærtryk, der viser et foster, der omgår en forvandling, idet man går forbi. Det morpher mellem et billede, der viser barnet som et digitalt grid, og et billede, der viser barnet renderet i kød og blod. Ved at vise barnet som både et digitalt væsen og et ikke-kønnet menneske peger Settergren på fosteret som et billede på et radikalt potentiale. 

Værket – der bærer titlen Prototype – kan med sin kølige og kommercielle æstetik læses som en obskur reklame for barnet som et produkt, der kan optimeres i overensstemmelse med forbrugernes krav. Med sit sci-fi-billedsprog beskæftiger Prototype sig med idéer om biologi, bioteknologi og den digitale sfære og lader den forbipasserende reflektere over betingelserne for livet i fremtiden.

Jens Settergren (f. 1989) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2016. I sin kunstneriske praksis arbejder Settergren ofte med kollektive fantasier, science fiction og nutidige mytologier. Han er en tværfaglig kunstner der arbejder med både skulpturer, installationer og videoværker. Settergrens værker sætter typisk hverdagsgenstande, 3D-figurer og kommercielle billeder ind i en uvant kontekst. Ved at arbejde på denne måde udforsker han underliggende betydninger indkodet i billeder, objekter og sprog.

Jens Settergren præsenteres i samarbejde med Bikubenfonden. Han er en del af fondens atelierprogram, som har særligt fokus på kunstnerisk udvikling.

Andre kunstnere i atelierprogrammet er Marie Munk og Linda Lamignan.